Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Svētdiena, 12. maijs
Valija, Ina, Ināra, Inārs

Gleznotājam Jānim Kalnmalim – albums un izstāde vienlaikus

Latviešu glezniecībā Jānis Gunārs Kalnmalis atzīts vecmeistars, kura darbi ir vieni no pieprasītākajiem mākslas galerijās un privātajās kolekcijās. Kalnmalis glezno ar eļļas krāsām uz audekla un ir pazīstams ar savu darbu krāšņumu un dzīvespriecīgumu, kā arī ar īpašo, no citiem slēpto gleznošanas tehniku, kas veido viņa gleznām īpatnēju daudzkārtainu un reljefu faktūru.

Mākslinieks pārsvarā glezno dabā, viņa darbi tapuši ne vien Latvijā - viņa mājās Aizputē, bet arī daudzviet Eiropā – Somijā, Parīzē, Romā, Venēcijā un Marokā.

Šo gadu Jānis Kalnmalis noslēdz ar lielu notikumu savā dzīvē: klajā nāk iespaidīgs viņa gleznu albums Jānis Gunārs Kalnmalis (A3 formāts, 120 lpp., izdevniecība Gutenbergs druka Rīgā, māksliniece Ilze Isaka, priekšvārds – mākslas zinātniece Ingrīda Burāne), kas veidots kā gleznotāja Kalnmaļa daiļrades apkopojums.  Ņemot vērā, ka pēdējos gados vispār tikpat kā netiek izdoti latviešu gleznotāju darbu reprodukciju krājumi, šis Kalnmaļa albums ir priecīgs Ziemassvētku brīnums arī latviešu oriģinālgrāmatniecībā.

Taču vienlaikus ar gleznu albuma atvēršanu notiks arī Jāņa Kalnmaļa gleznu izstādes atvēršana. Tai dots zīmīgs nosaukums Apsnidzis ērkšķogu krūms, un te var atrast asociācijas gan ar ziemu, gan mākslinieka raksturu, gan viņa sirmo kā apsnigušo galvu.

Gan izstādes atklāšana, gan gleznu albuma atvēršana notiks piektdien, 21.decembrī, pplkst.16 Mākslinieku savienības izstāžu zālē 11.novembra krastmalā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja