Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Jūrmalas muzejā atklās Baibas Briedes izstādi +-2012

7. decembrī plkst. 17.30 Jūrmalas pilsētas muzejā tiks atklāta Baibas Briedes gleznu izstāde +- 2012.

Izstāde +- 2012 ir sestā Baibas Briedes personālizstāde, kurā eksponētas gleznas, kas tapušas 2012. gadā un nesenā pagātnē, kas sakrīt ar sarežģītu, dramatisku pārdzīvojumu pārpilnu posmu autores personīgajā dzīvē. Miers meklēts un rasts nemitīgā darbā un nebeidzamos radošos meklējumos, kā rezultātā 2012. gadā autore realizējusi vairākas personālizstādes un ņēmusi dalību kolektīvajās izstādēs.

Mākslinieces galvenā darbības joma ir glezniecība, papildus praktizējot stikla mākslu un dizainu. Baiba Briede ir absolvējusi Latvijas Mākslas akadēmiju, iegūstot bakalaura grādu tēlotājmākslā, un šobrīd turpina studijas Latvijas Mākslas akadēmijas konceptuālās mākslas meistardarbnīcā Ivara Heinrihsona un Ievas Iltneres vadībā, lai iegūtu maģistra grādu. Mākslinieciskās prasmes regulāri tiek papildinātas Itālijā, kur studiju ietvaros praktizējas arī šobrīd.

Izstādē skatāmajos darbos palikusi nemainīga tendence izpausties abstraktās glezniecības izteiksmē, tādējādi izsakot savus dvēseles pārdzīvojumus. Autori saista abstrakcionisma ideja, tās piedāvātā neierobežotā formas daudzveidība un metode. Bezpriekšmetiskās mākslas specifika nosaka atkāpšanos no mimēzes. Pateicoties izteikti universālam un nosacītam raksturam, bez uzdevuma sludināt subjektīvu patiesību, gleznas atspoguļo Baibas Briedes pasaules redzējumu, ļauj katram  tajās saskatīt to, ko vēlas redzēt un rada emocionālu pārdzīvojumu un  noteiktu noskaņu. Savos darbos autore vēlas radīt fantastisku paralēlo pasauli izmantojot radošu piegājienu tehniskajā ziņā.

Baibas Briedes personālizstāde +- 2012 Jūrmalas pilsētas muzejā apskatāma līdz 30. decembrim.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Liepājas teātrī top iestudējums Ziloņa dziesma

Liepājas teātrī režisora Dmitrija Petrenko vadībā notiek darbs pie kanādiešu dramaturga Nikolā Bijona lugas Ziloņa dziesma iestudējuma, kuram režisors devis žanrisko apzīmējumu – skarbas spēlītes ...

VIDEO: Grupa Tumsa laiž klajā dziesmu Nemiera kaijas

Grupa Tumsa laiž klajā dziesmu Nemiera kaijas no rudenī gaidāmā studijas albuma, kas tās raibajā vēsturē būs jau septītais. Kompozīcijas autori ir grupas dibinātājs, kopš 1991. gada arī nemainīgs t...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja