Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Māklsinieku savienībā apskatāma izstāde Īstenība, Labestība, Pacietība mākslā

Līdz 14. aprīlim Latvijas Mākslinieku savienības galerijā norisināsies _Baltijas_ Faluņgun un Faluņ Dafa asociācijas organizētā starptautiskā mākslas izstāde Džeņ – Šaņ – Žeņ mākslā (Īstenība, Labestība, Pacietība mākslā).

Mākslas darbu kolekcijas mākslinieciskās idejas autors un iedvesmotājs ir ķīniešu tēlnieks – profesors Džan Kuņluņs, kurš, neskatoties uz lielo ieguldījumu savas tautas mākslas attīstībā, ir ticis vajāts, un pieredzējis Ķīnas komunistiskā režīma brutālo, pret Faluņgun praktizētājiem vērsto iebiedēšanas, propagandas un vajāšanas kampaņu.

Faluņgun (saukts arī par Faluņ Dafa) ir sena ķermeņa un gara pilnveidošanas prakse, kura seko Visuma augstākajam principam Īstenība, Labestība, Pacietība. Cenšoties apturēt šīs miermīlīgās prakses necilvēcīgo apspiešanu Ķīnā, profesors Džan Kuņluņs kopā ar citiem māksliniekiem no dažādām pasaules valstīm nolēma mākslā izpaust savu izpratni par Visumu un dzīvību.

Izstādes ekspozīciju Rīgā veido mākslinieku – Džan Kuņluņa (Kanāda), Čeņ Sjaopinas, Ketlīnas Gilisas (Kanāda), Dun Sjicjana, Van Veisjina, Čeņ Džeņpina, Šeņ Daci, Jao Čuncji (ASV), Li Juaņa (Japāna) un Džou Dzjišiou (Taivāna) darbu reprodukcijas. Mākslinieku daiļradi raksturo tādu augstāku morālu vērtību kā vieduma un taisnīguma vizuālais atspoguļojums.

Izstādes Īstenība, Labestība, Pacietība mākslā ekspozīcijā tiek risinātas septiņas būtiskas tēmas, kurasneatstāj vienaldzīgu: Budu valdnieka ierašanās, Pilnveidošanās krāšņums, Vajāšanas Ķīnā, Miermīlīgā pretošanās, Karmiskā atmaksa, Bezgalīgā Budas žēlsirdība un Liktenīgā robeža.

Īstenība, Labestība, Pacietība mākslā ir starptautiska izstāde, kura kopš 2004. gada ir vairākkārt tikusi izstādīta vairāk nekā 50 valstīs un 200 pilsētās visā pasaulē. Latvijā izstāde viesojās jau 2006. gadā, kad tā bija skatāma Rīgas Latviešu biedrības namā, Melngalvju namā un Daugavpils teātrī. Izstādes ekspozīcija Mākslinieku savienības galerijā ir papildināta ar jauniem Džan Kuņluņa veidotās mākslas kolekcijas darbiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja