Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Svētdiena, 12. maijs
Valija, Ina, Ināra, Inārs

Pirmo reizi Staro Rīga vēsturē Vērmanes dārza estrādē tiks rādīts ūdens un gaismas priekšnesums

Ceturtajā gaismas festivālā Staro Rīga, kas norisināsies no 17. līdz 20. novembrim, Vērmanes dārzā tiks rādīts audiovizuāls ūdens un gaismas priekšnesums - gaismas, videoprojekcijas un ūdens uzvedums Viens mirklis ar ūdens strūklakām.

Lai gan ūdens strūklakas Latvijā demonstrētas vairākkārtīgi, gaismas festivālā Staro Rīga tā būs novitāte, stāsta festivāla rīkotāji.

Projekta pieteikumā teikts: „Gaisā skrejošās ūdens šaltis rosinās skatītāju iztēli - vai stāsts ir par ļauno un labo? Varbūt par sapņiem un cerībām, jeb tomēr, iespējams, par piedzīvojumiem un ceļojumiem? Bet varbūt šis stāsts būs par priecīgiem cilvēkiem visskaistākajā pilsētā pasaulē? Ikviens Vērmanes estrādē varēs ieraudzīt savu stāstu - ūdens šaltis trauksies pret debesīm, virpuļos, griezīsies un izzudīs, vien paliekot atmiņā kā īss un neaizmirstams ūdens, gaismu un video stāsts.”

Uzveduma Viens mirklis ar ūdens strūklakām gaismu mākslinieks ir Jānis Pētersons, komponists - Raimonds Tiguls, video mākslinieks - Gints Apsīts. Uzveduma garums ir sešas minūtes un tas būs redzams atkārtojumos 17., 18., 19, un 20. novembrī Vērmanes dārza estrādē laikā no plkst.18 līdz 23.

„Katru gadu Staro Rīga parāda skatītājiem arvien jaunus veidus, kā izmantot gaismu rudens tumšajā laikā. Šo gadu laikā esam redzējuši gaismas objektus, kuri veidoti ar dažādu prožektoru, ekrānu, neparastu projekcijas virsmu, lāzeru, dzīvās uguns un pat ēnu palīdzību. Šogad rīdziniekiem atkal atklāsim ko jaunu - tās būs ūdens strūklakas un ūdens ekrāns, kas stāstīs neparastu muzikālu stāstu. Vērmanes dārzs parasti rudens vakaros ir kluss un tumšs, bet šonedēļ viss būs citādāk - esiet gatavi doties neparastā muzikālā ceļojumā,” par projektu stāsta producents Mārcis Gulbis.

Projektu gaismas festivālā Staro Rīga finansē Rīgas dome un nodibinājums Rīga 2014.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja