Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Repše kategoriski pret, bet Kampars par PVN samazināšanu tūrismam

Divi vadošie Jaunā laika ministri – finanšu ministrs Einars Repše un ekonomikas ministrs Artis Kampars - pagaidām pauž diametrāli pretējus viedokļus par premjera Valda Dombrovska (JL) iepriekš solīto PVN samazināšanu tūrismam no 21 uz 10 procentiem.

E.Repše uzskata, ka, ņemot vērā FM vakar publiskotos aprēķinus PVN samazināšanai tūrismam, nodokļa samazināšana “kategoriski” nav atbalstāma, jo FM aprēķini liecina, ka tas radītu būtisku kaitējumu valsts budžetam. E.Repšes skatījumā nozares pārstāvju iepriekš teiktais, ka budžeta ieņēmumi tāpēc nesamazinātos, jo PVN likmes samazināšanu kompensētu tūristu skaita pieaugums, ir “pilnīgi safantazējumi”. E.Repše uzskata, ka premjers iepriekš izsakot atbalstu šādai samazināšanai tā ir reaģējis, jo uz viņu Saeima izdarījusi “populistisku spiedienu”. E.Repšes skatījumā V.Dombrovskis tagad, kad ir zināmas FM aplēses par nodokļa samazināšanas ietekmi uz budžetu, nevajadzētu atbalstīt nodokļa izmaiņas. E.Repše arī uzsvēra, ka vienošanās dokumentos ar aizdevējiem ir solījums nesamazināt nodokļus un, ja Saeima tomēr pieņemtu šādas izmaiņas, tad tās būtu pretrunā ar "vienošanās burtu un garu”.

Ekonomikas ministrs A.Kampars stingri iestājas par to, ka nodokli tūrisma nozarē ir jāsamazina. Viņš aicinās atbalstīt šādu risinājumu, tiesa, A.Kampars izvairījās atbildēt, vai Jaunajā laikā jau ir diskutēts par PVN samazināšanu, ņemot vērā FM aplēses un vai ir panākts politisks atbalsts. A.Kampara ieskatā FM aprēķini ir matemātiskas kaukulācijas un viņš pieļauj, ka tur nav ņemta vērā pozitīva ietekme nodokļa samazināšanai -  viesnīcām, konferenču organizēšanai. A.Kampars uzsvēra, ka neraugoties uz finanšu ministra pozīciju viņš aizstāvēs iepriekš solīto nodokļa samazināšanu.

Premjers otrdien pēc valdības sēdes izvairījās konkrēti atbildēt, vai joprojām atbalsta PVN samazināšanu viesnīcām un tūrisma biznesam, par ko viņš izteicās pirms pāris nedēļām, uzstājoties JL domes sēdē. Vairākkārtīgi lūgts sniegt konkrētu atbildi, V.Dombrovskis norādīja, ka šis jautājums ir jāizvērtē un “tad lemsim”. Viņš teica, ka rūpīgi tiks izvērtēti gan Finanšu ministrijas, ga nozares pārstāvju aprēķini par PVN samazināšanas ietekmi uz budžetu un tad koalīcijā pieņemts lēmums. Pēc V.Dombrovska sacītā koalīcija par PVN samazināšanu lems nākamajā pirmdienā. 

Atgādinām, ka vakar valdošā koalīcija, lai arī solīja lemt par atbalstu PVN samazināšanai tūrisma nozarei, šo jautājumu neizskatīja, argumentējot, ka PVN samazināšana tūrismam pēc opozīcijas partijas deputātu ierosinājuma jau nodota Saeimas komisijām.

(papildināta ar V.DOmbrovska teikto)


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja