Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +7 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Uz ASV ceļos Latvijas glezniecības izstāde Nozīmīgie Latvijas laikmetīgie mākslinieki

No aprīļa trijās ASV pilsētās būs skatāma Latvijas laikmetīgās glezniecības izstāde Nozīmīgie Latvijas laikmetīgie mākslinieki, informē sabiedrisko attiecību speciāliste Ieva Miske. Ceļojošās izstādes mērķis ir iepazīstināt Amerikas publiku ar latviešu glezniecības pērlēm.

Latvijas laikmetīgās glezniecības izstāde Nozīmīgie Latvijas laikmetīgie mākslinieki būs skatāma trīs nozīmīgās ASV pilsētās - Ņujorkā, Vašingtonā un Čikāgā, pēc tam jūnijā noslēdzoties Latvijas Nacionālajā mākslas muzejā (LNMM) Rīgā.

Izstādē būs apskatāmi kopumā 36 mākslas darbi, kurus radījuši deviņi mākslinieki - Kaspars Brambergs, Harijs Brants, Andris Eglītis, Ieva Iltnere, Ernests Kļaviņš, Daiga Krūze, Leonards Laganovskis, Inga Meldere un Miervaldis Polis.

Ar izstādei atlasītajiem darbiem interesenti var iepazīties internetā www.importantlatvianartists.lv. Par godu šai izstādei izveidots arī speciāls katalogs, kura mākslinieks un noformētājs ir Ojārs Pētersons. Ievadu par Latvijas glezniecības nozīmību ir sarakstījis amerikāņu mākslas kritiķis un Ohaio Universitātes profesors Marks Švēde, bet priekšvārda autore ir amerikāņu mākslas kritiķe Eleanora Hārtnija.

Mākslinieku un viņu darbu atlasi izstādei veica komisija, kurā darbojas kuratore, mākslas zinātniece un bijusī kultūras ministre Helēna Demakova, LNMM kuratore Irēna Bužinska, Igaunijas Mākslas muzeja direktore un bijusī Kumu Mākslas muzeja, kā arī Igaunijas Laikmetīgās mākslas centra direktore Sirje Helme, Ņujorkas izsoļu nama "European Evaluators" pētniece Alla Rozenfelde, izdevuma Art in America redaktore un autore Eleanora Hārtnija.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja