Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Vērmanes dārza estrādē izrādītās ūdens strūklakas būs skatāmas nebijušā uzvedumā visā Latvijā

Gaismas festivālā Staro Rīga Vērmanes dārzā notikušā audiovizuālā ūdens un gaismas priekšnesuma Viens mirklis ar ūdens strūklakām autori nākamgad vasarā dosies turnejā pa Latviju ar jaunu, multimediālu uzvedumu, informē projekta pārstāvji.Gaismas, video, skaņas, ūdens un pirotehnikas izrādi iecerēts izrādīt Latvijas pilsētās vasarā nakts izrādēs.

Uzveduma vajadzībām tiks sacerēta orģinālmūzika, veidota jauna gaismas un ūdens partitūra, animēts jauns video materiāls un radīti speciāli pirotehniskie efekti.Vērmanes dārza uzveduma gaismu mākslinieks Jānis Pētersons stāsta: „Vērmanes dārza uzvedums ilga tikai sešas minūtes, taču mēs dzirdam par to vislabākās atsauksmes. Nākamā gada turnejā ceram pārsteigt skatītājus ar vairāk nekā stundu garu, līdz šim neredzētu priekšnesumu.” Vērmanes dārza uzveduma un topošās turnejas producents Mārcis Gulbis (Untitled productions) par projektu saka: „Katru gadu Staro Rīga parāda skatītājiem arvien jaunus veidus, kā izmantot gaismu rudens tumšajā laikā. Šī gada jaunums bija ūdens strūklakas un ūdens ekrāns, ko nākamajā gadā esam iecerējuši parādīt visā Latvijā.”Viens no populārākajiem objektiem gaismas festivālā Staro Rīga, kas norisinājās no 17. līdz 20. novembrim, bija gaismas, videoprojekcijas un ūdens uzvedums Viens mirklis ar ūdens strūklakām. Uzveduma gaismu mākslinieks ir Jānis Pētersons, komponists - Raimonds Tiguls, video mākslinieks - Gints Apsīts. Uzveduma producents bija pasākumu operators Untitled productions. Projektu gaismas festivālā Staro Rīga finansēja Rīgas dome un nodibinājums Rīga 2014.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Notiks orķestra Rīga bezmaksas koncerti bērniem

No 12. maija līdz 2. jūnijam Rīgā svinēs Ģimenes mēnesi un šīs kultūras programmas ietvaros divas reizes izskanēs orķestra Rīga koncerts Supervaroņi – piektdien, 17. maijā, plkst. 17.00 Kultūras pi...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja