Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Lucia di Lammermoor šogad pēdējo reizi ar Olgu Pudovu un Muratu Karahanu

Trešdien, 3. oktobrī plkst. 19 Latvijas Nacionālajā operā pēdējo reizi varēs redzēt operu Lucia di Lammermoor ar izcilajiem viesmāksliniekiem - Olgu Pudovu un Muratu Karahanu. Operas režisors ir Andrejs Žagars.Kā pastāstīja Latvijas Nacionālās operas preses biroja pārstāve Signe Znotiņa-Znota, abu viesmākslinieku sniegums uz Latvijas Nacionālo operu atvilinājis gan daudzus pašmāju mākslas cienītājus, gan viesus no ārvalstīm.

Mākslinieku izcilo sniegumu vēl neaizmirstamāku dara izsmalcinātā scenogrāfija un krāšņie tērpi. Lucia di Lammermoor ir viens no uzvedumiem, par kuru līdz šim saņemtas visemocionālākās atsauksmes. Tostarp vairāki no skatītājiem atzinuši, ka Olgas Pudovas un Murata Karahana izcilais sniegums radījis sirreālas Itālijas noskaņas. Lucia di Lammermoor ir opera trīs cēlienos. Lucia di Lammermoor sižets balstīts Valtera Skota populārajā romānā Lammermūras līgava par nežēlīgu naidu starp divām Skotijas dzimtām 17. gadsimta beigās. Cīņā par bagātību un varu trauslās Lučijas sapņi par laimi un mīlestību sabirzt putekļos. Hipnotiskā galvenās varones ārprāta aina ir opermūzikas visspožākā pērle, bet Lucia di Lammermoor – Gaetāno Doniceti visslavenākā opera. Latvijas Nacionālās operas iestudējuma darbība noris 20. gadsimta 30. gadu Itālijā, Musolīni ērā. Krievu soprāns Olga Pudova absolvējusi Rimska-Korsakova Sanktpēterburgas Valsts konservatoriju 2006. gadā. Viņa ir Marijas teātra Jauno dziedātāju akadēmijas soliste kopš 2001. gada. Olga Pudova debitēja Marijas teātrī 2006. gadā ar grāfienes de Folvilas lomu Rosīni operā Ceļojums uz Reimsu.Olga Pudova ir piedalījusies Zalcburgas jauno dziedātāju projektā 2012. gadā (meistarklases pie Tomasa Hempsona, Kristas Ludvigas, Mihaela Šādes un Helmuta Doiča), kā arī Mikeli vasaras akadēmijā (Somija), kur apmeklēja Vladimira Atlantova, Jeļenas Obrazcovas un Graira Hanedanjana meistarklases. Olga Pudova uzstājusies koncertos Lielbritānijā, Francijā un Somijā, kā arī piedalījusies Žila Masnē operas Pelnrušķīte uzvedumā Glāzgovas Karaliskajā teātrī un Edinburgas festivālā.2012./2013. gada sezonā Olga Pudova dziedās Nakts karalieni Burvju flautā Nicas operā, Bordo operā, Flāmu operā Gentē un Antverpenē, titullomu Lucia di Lammermoor Latvijas Nacionālajā operā un vadošās koloratūrsoprāna lomas Marijas teātrī Sanktpēterburgā.Olga Pudova ieguvusi balvas daudzos konkursos, tostarp VII Starptautiskajā Rimska-Korsakova konkursā (Sanktpēterburga, 2006), I Starptautiskajā Ļisiciana konkursā (Vladikaukāzs, 2003) un X Starptautiskajā konkursā Competizione dell’ Opera (Drēzdene, 2010), Plāsido Domingo rīkotajā konkursā Operalia. Viņa saņēmusi arī īpašo balvu par labāko franču romances izpildījumu Jeļenas Obrazcovas konkursā (Maskava, 2006).Turku tenors Murats Karahans 2003. gadā absolvējis Bilkentas universitātes Mūzikas un skatuves mākslu fakultāti. 2010. gadā viņš ieguvis doktora grādu mūzikā. Kopš 2005. gada viņš ir Ankaras Valsts operas un baleta teātra solists. No 2009. līdz 2010. gadam piedalījies meistarklasēs Accademia Nazionale di Santa Cecilia Romā.Murata Karahana repertuārā ir Rūdolfs Bohēmā, Alfrēds Traviatā, Makdafs Makbetā, Dons Otavio Donā Žuanā, Edgardo _Lucia di Lammermoor _un citas lomas, kā arī tenora partijas Mocarta Rekviēmā, Karla Orfa Carmina Burana, Endrjū Loida Vēbera Rekviēmā, Bēthovena 9. simfonijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skandāli un brīnumi

16. maijā, kad iznāks šis KDi numurs, 77. Kannu kinofestivāls jau būs atklāts un uz Festivāla pils Limjēru zāles skatuves jau būs kāpusi festivāla goda viešņa amerikāņu aktrise Merila Strīpa

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja