Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Grupa Iļģi gatavojas 30 gadu jubilejas koncertam

Postfolkloras grupa Iļģi gatavojas savas 30 gadu jubilejas vērienīgajam koncertam, kas norisināsies 3. decembrī plkst. 19 koncertzālē Palladium. Koncerta veidošanā iesaistījies viens no grupas dibinātājiem un Latvijā atzītākajiem mūziķiem Juris Riekstiņš, koncertu paspilgtinot gan ar dažādiem režisoriskiem, gan scenogrāfijas risinājumiem, piemēram, video instalācijām, portālam Diena.lv pavēstīja grupas pārstāvji.

Grupas Iļģi dibinātāja Ilga Reizniece stāsta: „Darbs pie koncerta rit pilnā sparā, jo kā vienmēr savā pastāvēšanas laikā un jo īpaši šajā koncertā, vēlamies skatītājus pārsteigt ar dažādām inovācijām ne tikai muzikālajā izpildījumā, bet arī koncerta saturiskajā ziņā, lai aizvien parādītu mūsu tautas mūzikas spēju būt saistošai mūsdienās, šajā paaudzē.”

Biļetes uz koncertu pieejamas Biļešu servisa tirdzniecības vietās visā Latvijā un www.bilesuserviss.lv. Savukārt viedtālruņu īpašnieki, izmantojot QR Codes aplikāciju, var ne tikai iegādāties biļetes, bet arī bez maksas lejuplādēt dziesmu vai saņemt zvana melodiju. QR Codes atrodami reklāmas materiālos, kā arī sociālajā un mediju vidē. Tāpat biļetes iespējams iegādāties Nordea bankomātos.

Iļģi ir unikāla mūzikas grupa Latvijā, kas bez pārtraukuma radoši darbojusies 30 gadus. Smeļoties iedvesmu no latviešu folkloras, tā radījusi pati savu, oriģinālu mūziku, paverot klausītājiem durvis uz līdz tam nezināmu muzikālu pasauli, izglītojusi un pietuvinājusi latviešu senākās mūzikas izpratnei ne vienu paaudzi vien.

Iļģi tulkojuši seno, aizmirsto valodu mūsdienīgā, izmantojot savam laikam drosmīgus muzikālus paņēmienus. Iļģus uzskata par postfolkloras stila izveidotājiem Latvijā. Patlaban grupas sastāvs muzicē Ilga Reizniece, Māris Muktupāvels, Gatis Gaujenieks, Egons Kronbergs un Mārtiņš Linde.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skandāli un brīnumi

16. maijā, kad iznāks šis KDi numurs, 77. Kannu kinofestivāls jau būs atklāts un uz Festivāla pils Limjēru zāles skatuves jau būs kāpusi festivāla goda viešņa amerikāņu aktrise Merila Strīpa

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja