Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Inokentijam Mārplam jauns albums Pupu mizas

Latviešu pankroka klasiķi - grupa Inokentijs Mārpls - ierakstījuši jaunu albumu _Pupu mizas.Albumā Pupu mizas_ ir gan jaunas, gan desmit un pat vairāk nekā divdesmit gadu vecas dziesmas, kas tādu vai citādu iemeslu dēļ tikušas ierakstītas Inokentija Mārpla līderi Dambi apmierinošā veidā tieši tagad, kad grupa vairāk nekā četrus gadus strādājusi pie šī albuma Ģirta Laumaņa jeb Lomika studijā _Hodila rec.

_ Valmierā. Grupas pamatsastāvā, kurā tā šobrīd redzama arī koncertos, ir Raimonds Lagimovs, Skrips un Ēriks Lizbovskis, bet ierakstā kā viesmūziķi piedalījušies arī Juris Kulakovs, Kaspars Bindemanis, Uģis Vītiņš, kā tekstu autori – Jānis Pliekšāns jeb Rainis, Baumaņu Kārlis, Imants Vītols, Lolita Roskoša-Cimdiņa un citi. Albuma noformējumā tradicionāli izmantoti grupas līdera Dambja zīmējumi, bet dizainu palīdzēja veidot Silvestrs Ūsiņš un Kaspars Putriņš, kurš piedalījies arī ieraksta tapšanā. Albumā iekļauts arī dziesmas Brīvību Latvijai remikss, ko veidojis kādreizējais grupas dalībnieks Renarts Braufmanis.Latviešu rokgrupa Inokentijs Mārpls albumus parasti neizdod kā noteikta laika posma radošās darbības atskaites, un arī ne kā starta punktu koncertu sērijai, kurā tiks izspēlētas lielākoties šīs dziesmas albuma reklamēšanas nolūkos. Viņu albumus drīzāk varētu salīdzināt ar grāmatām, ko ielikt plauktā kā taustāmus grupas darbības dokumentus, jo jebkurš no tiem ir kā retrospekcija, kas ietver visā grupas darbības laikā tapušas dziesmas, kuras nenoveco kā ik stundu drillēti un pēc nolietošanas vēstures mēslainē izmetami radiohiti.

Inokentija Mārpla dziesmas ir mūžīgo instinktu un veselīgas ironijas vadīti laikmeta nospiedumi ar izteikti patriotisku un nereti revolucionāru noskaņu. Tāpēc arī iepriekšējie Inokentija Mārpla albumi Spēks no tētiem un Ķeras pie sirds joprojām nav zaudējuši savu aktualitāti un bez satura izmaiņām tikuši izdoti atkārtoti ar vairāku gadu intervālu, un tie "iegravēti" arī vinila plašu formātā, bet īsais albums Bitīt’ Matos līdz šim izdots tikai mazajā platītē. Nākotnē paredzēts vinila plates formātā izdot arī Pupu mizas.

11. maijā Rīgā, klubā Nabaklab notiks Inokentija Mārpla blīvplates Pupu mizas raudzības, kur uzstāsies paši vakara varoņi ar vairākiem viesmūziķiem, kā arī grupa Rīta stienis un dīdžeju apvienība Ej apskrieties. Inokentijs Mārpls jauno albumu atrādīs arī 18. maijā Liepājā, Fontaine Palace, 19. maijā Jelgavā, Melno cepurīšu balerijā, 25. maijā Kuldīgā, Zabadaks, 26. maijā Ventspilī, Atslēga parastajā vietā.

Noklausies dziesmu Brīvību Latvijai!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Mūžībā devusies aktrise Baiba Indriksone

92 gadu vecumā mūžībā devusies teātra un kino aktrise Baiba Indriksone (22.02.1932–14.05.2024), liecina Latvijas Nacionālā teātra mājaslapā publicētā informācija.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja