Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

Izdots jauniešu kora Balsis albums Missa a cappella

Izdots jauniešu kora Balsis astoņpadsmitais kompaktdisks - Missa a cappella vol.1 ir pirmais ieraksts kora Balsis un diriģenta Inta Teterovska 2009. gadā sāktajā ilgtermiņa projektā _Missa a cappella.Projekta Missa a cappella _mērķis ir mudināt mūsdienu komponistus pievērsties a cappella mesas žanram, kas ir viens no koru daudzbalsības attīstības stūrakmeņiem, bet kurā jauni darbi mūsdienās top salīdzinoši reti.

Projektā koris Balsis plāno katru gadu izdot kompaktdisku, kurā iekļautas kāda latviešu un ārzemju komponista jaunradītas a cappella mesas. Missa a cappella vol.1 ir iekļautas Uģa Prauliņa 2002. gadā sarakstītā Missa Rigensis un lietuviešu komponista Vitauta Miškina 2010. gadā speciāli Balsīm sarakstītā Missa Brevis Es dur. Missa Rigensis ir U. Prauliņa veltījums viņa dzimtajai pilsētai Rīgai un mesa, izskanot koncertzālēs citos kontinentos pasaulslavenu koru izpildījumā, piepildījusi komponista sapni nest Rīgas vārdu pasaulē. V. Miškinis, rakstot Missa Brevis Es dur, liturģijā meklē atbildes uz to, ko viņam nozīmē liturģiskā kanona simboli: Credo - ticu vai neticu, Agnus Dei - apgarotības vai ticības simbols?Missa a cappella vol.1 kompaktdiskus iespējams iegādāties mūzikas ierakstu tirdzniecības vietās visā Latvijā. Interneta vidē un lielākajos mūzikas ierakstu veikalos pasaulē ieraksts būs pieejams no 1. februāra sadarbībā ar starptautisko izplatītāju www.openingday.com. Kompaktdisks izdots ar _Musica Baltica records _pirmo numuru un no 28. līdz 31. janvārim tiks pārstāvēts prestižākajā starptautisko izdevēju un producentu gadatirgū Midem, kurš notiek Kannās, Francijā. Izdevniecībā Musica Baltika ir pieejams arī ierakstīto mesu nošu materiāls.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skandāli un brīnumi

16. maijā, kad iznāks šis KDi numurs, 77. Kannu kinofestivāls jau būs atklāts un uz Festivāla pils Limjēru zāles skatuves jau būs kāpusi festivāla goda viešņa amerikāņu aktrise Merila Strīpa

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja