Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +24 °C
Skaidrs
Svētdiena, 19. maijs
Sibilla, Teika, Lita

Latviešu dziedātāja Vic Anselmo dosies Eiropas koncerttūrē

Latviešu dziedātāja un dziesmu autore Vic Anselmo martā sniegs vairākus koncertus dažādās Eiropas pilsētās. Koncerttūrē Vic Anselmo iepazīstinās klausītājus ar savu jaunāko albumu In my fragile…, kas vācu kompānijas Danse Macabre paspārnē dienas gaismu ieraudzīja pērn augustā. __

Vic Anselmo šobrīd dzīvo Vācijā, kur notiks lielākā daļa koncertu, tomēr koncerttūri māksliniece sāks savā dzimtenē - 9. martā Vic Anselmo uzstāsies klubā Nabaklab, bet 10. martā - Liepājas Fountaine Palace.

Dziedātājas daiļradi galvenokārt raksturo gotikas un poproka mūzikas stili, tomēr Vic Anselmo mūzika ir arī ļoti eklektiska. Vic Anselmo dziesmās saklausāma dažādu mūzikas stilu sintēze - no liriskas popmūzikas līdz metālam un avangardam. Vic Anselmo mūziķes gaitas sāka tīņu gados kā popmūzikas izpildītāja, tomēr ar laiku saprata, ka sirds ilgojas pēc kaut kā cita un pievērsās alternatīvajai mūzikai. Vic Anselmo ir pirmā Latvijas alternatīvās skatuves pārstāve, kas ieguvusi atpazīstamību ārpus Baltijas valstīm.

Vic Anselmo
radošo daiļradi augstu novērtējuši mūzikas kritiķi – vācu gotu un elektriskās mūzikas žurnāls Orkus Vic Anselmo nosaucis par "mēneša jaunpienācēju" ("newcomer of the month"), mūziķe minēta arī britu žurnālista Mika Mercera grāmatā Music To Die For, kas veltīta gotikas kultūrai.

Vic Anselmo ir uzstājusies visos nozīmīgākajos Eiropas gotiskās mūzikas pasākumos, dziedātāja kā viesmāksliniece piedalījusies dažādos muzikālos projektos. Pērn populārais vācu elektro-avangarda duets Deine Lakaien izvēlējies Vic Anselmo par savas Eiropas turnejas Indicator iesildītāju. Pagājušā gada augustā dziedātāja devās sava albuma In my fragile… Ķīnas tūrē.

Mistiskie pareģojumi par pasaules galu 2012. gadā saskan ar Vic Anselmo albuma In my fragile… tematiku. Albuma ieraksts kā postapokaliptiskas filmas skaņu celiņš brīžiem caur ironiju, brīžiem izmisumu uz pasaules bojāejas fona ataino cilvēka iekšējo cīņu un sabrukumu. Programmā papildus iekļauti arī daži skaņdarbi akustiskā izpildījumā - tikai klavieres un balss.

Dziedātājas Vic Anselmo koncerts In my fragile… notiks 9. martā plkst. 20 klubā Nabaklab. Kā īpašais viesis koncertā Rīgā uzstāsies jaunā dziesminiece Elizabete Balčus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja