Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Sestdiena, 11. maijs
Milda, Karmena, Manfreds

Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris aicina uz kamermūzikas dienām

No 20. līdz 25. martam notiks klausītāju iecienītie Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra (LNSO) kamermūzikas koncerti, piedāvājot interesantas muzikālas programmas dažādu LNSO kameransambļu izpildījumā. Savukārt kamermūzikas dienu lielākais un krāšņākais notikums būs Igora Stravinska Zaldāta stāsta teatrāli muzikālais uzvedums, ko varēs noskatīties un noklausīties 22.

martā.Kamermūzikas dienas tiks atklātas 20. martā Lielajā Ģildē ar koncertu Čellu sapņu komanda, kur tiks spēlēti Johana Sebastiana Baha Brandenburgas koncerts nr. 3 Sol mažorā, Maksa Bruha Kol Nidrei čellam un orķestrim op. 47, Eitora Villa-Lobosa Svīta nr. 1 no cikla Brazīlijas bahiānas, Astora Pjacollas Divi tango un Džovanni Sollimas Violoncelles, vibrez!.21. martā plkst. 19 notiks koncerts Kontrasts. Tā programmā tiks izpildīti Bēla Bartoka Trio Kontrasti klarnetei, vijolei un klavierēm, Georga Pelēča Rundāles kvintets un Volfganga Amadeja Mocarta Kvintets klarnetei un stīgu kvartetam La mažorā.

Galvenais un gaidītākais notikums kamermūzikas dienu ietvaros būs teatrāli muzikālais uzvedums Zaldāta stāsts 22. martā plkst. 19. Pēc sižeta tas ir pabaiss stāsts, bet arī asprātīga parodija par krievu tautas pasakās bieži sastopamo zaldātu, kurš iemaina velnam dvēseli pret laicīgiem labumiem. Darbs sarakstīts septiņiem instrumentiem un trim aktieriem, bet mūzikā inovatīvi apvienoti džeza, valša, tango un marša elementi. Uzvedumā piedalīsies aktieri: Rihards Lepers, Artūrs Krūzkops un Karīna Tatarinova.

Visbeidzot kamerdienu koncertu sēriju noslēgs koncerts Operas burvība un ungāru šarms 25. martā plkst. 16. Tajā orķestris izpildīs Džuzepes Verdi Stīgu kvartetu Mi minorā, Volfganga Amadeja Mocarta Fantāziju par operas Burvju flauta tēmām flautai un stīgu trio, kā arī Bēla Bartoka Kvintetu klavierēm un stīgu kvartetam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja