Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Mārtiņa Freimaņa fonds palīdzēs jaunajiem mūziķiem, dzīvniekiem un bērnu namiem

Piektdien, 11.martā Arēnā Rīga notikušo Mārtiņa Freimaņa piemiņas koncertu apmeklējuši vairāk kā 10 000 cilvēku, un vēl tikpat koncertu noskatījušies tiešraidē internetā, informēja organizatoru Mārtiņa Freimaņa Fonda (MFF) pārstāve Agrita Bikaviņa. Koncerta ieraksts tiks izdots DVD un Blu-ray formātā.

Plānots, ka atceres koncerts notiks arī pēc gada – Mārtiņa Freimaņa dzimšanas dienā 2012.gada 7.februārī.Kā Diena.lv jau iepriekš ziņoja, atsaucoties uz BNS, ieņēmumi no koncerta kopā ar ziedojumiem, kas saņemti Arēnā Rīga, no zvaniem uz ziedojumu līniju  90006380 (maksa par zvanu Ls 1) uz ziedojumiem uz MFF kontu (LV57HABA0551030362513, reģ. Nr 40008173605, nodibinājums Mārtiņa Freimaņa Fonds) kopā ir jau Ls 48 461,86. Daļa no ieņēmumiem tiks novirzīti mūziķa piemiņas vietas izveidei, tiek plānots arī par atbalstu jaunajiem mūziķiem, bērnu namiem un dzīvnieku draugiem - biedrībai _Dižvanagi_.Pirmā MFF sēde notikusi 12.martā un tajā par Mārtiņa Freimaņa piemiņas vietai piemērotāko atzīta Aizpute. Memoriāla izveidi uzņēmies tēlnieks Uldis Zariņš, ar ko Freimanis sadarbojies koncertturnejas _Suns _laikā. Aizputē uz mājas Kalvenes ielā, kurā Mārtiņš uzauga un dzīvoja līdz 1995. gadam, tiks uzstādīta arī piemiņas plāksne.Kā norādīja A.Bikaviņa, būtisks fonda darbības virziens būs jauno mūziķu atbalsts. Jaunās grupas tiks aicinātas iesniegt savus darbus un perspektīvākajiem no fonda līdzekļiem tiks dota iespēja veikt savu pirmo profesionālo studijas ierakstu. Par ierakstu izvērtēšanu rūpēsies galvenokārt grupa Tumsa un Kārlis Būmeisters.MFF turpinās Mārtiņa Freimaņa sadarbību ar bērnu namiem, organizējot bērnu namu bērniem kopīgus pasākumus ar Latvijas mūziķiem un citām sabiedrībā zināmām personībām.  Kā viens no pirmajiem MFF darbiem būs sadarbība ar biedrību _Dižvanagi_. Šajā biedrībā darbojas Mārtiņa domubiedrs Ingars Gudermanis un tās darbībā ietilpst dzīvnieku, kas palikuši bez pajumtes, izmitināšana un aprūpēšana, lai sagādātu prieku bērniem ar īpašām vajadzībām Liepājas rajonā. Biedrība atvērusi mini zoodārzu, kur mīt dažādi bez mājām palikuši dzīvnieki – pundurcūkas, mājas seski, suņi, kazas.  Bērnu atveseļošanai un attīstībai tiek izmantota dzīvnieku terapija  - nodarbības notiek gan ar suņiem, gan ponijiem. Vasarā _Dižvanagiem _paredzēta vasaras nometne, kurai notikt palīdzēs arī MFF.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skandāli un brīnumi

16. maijā, kad iznāks šis KDi numurs, 77. Kannu kinofestivāls jau būs atklāts un uz Festivāla pils Limjēru zāles skatuves jau būs kāpusi festivāla goda viešņa amerikāņu aktrise Merila Strīpa

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja