Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Modests Pitrens un Ints Dālderis ar LNSO uzstāsies Dzintaru koncertzalē

3. decembrī atjaunotajā vēsturiskajā Dzintaru koncertzālē uz krāšņu koncertu aicina Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris (LNSO), diriģents Modests Pitrens un klarnetists Ints Dālderis, pavēstīja koncerta pārstāvis Mārtiņš Pučka.

Mūziķu izpildījumā varēs baudīt gaišus un dzīvinošus skaņdarbus, kā arī majestātisko Ludviga van Bēthnovena 6. simfoniju.

Koncerta ievadā skanēs angļu 20. gadsimta meistara Ralfa Vona-Viljamsa interpretācija par renesanses laika sakrālo melodiju Fantāzija par Tomasa Tallisa tēmu. Solista Inta Dālera sniegumā izskanēs aizkustinoši skaisto Ārona Koplenda Klarnetes koncerts, kurā iemirdzas, gan dejas stihija ar bugivugi un čarlstona taktīm, gan Brazīlijas ritmu elementi. Savukārt mūsdienu lietuviešu komponists Arvīds Malcis iepazīstinās ar savu dzirkstošo opusu jeb, kā skaņradis sacījis –  post scriptum Mocartam – MozARTGames. Koncerta noslēgumā varēs baudīt ievērojamā mūzikas ģēnija Ludviga van Bēthovena Sesto simfoniju Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra un harismātiskā diriģenta Modesta Pitrena lasījumā.

Ints Dālderis ir klarnetists un politiķis. Mūziķa karjeras laikā strādājis Latvijas Nacionālās operas un baleta simfoniskajā orķestrī un Liepājas Simfoniskajā orķestrī. LNO piešķirtās Aldara gadabalvas un Lielās mūzikas balvas 2002 ieguvējs. Kā solists uzstājies ar visiem Latvijas un daudziem ārvalstu orķestriem. Koncertējis daudzās Eiropas valstīs.

Modests Pitrens ir Lietuvas Nacionālā simfoniskā orķestra mākslinieciskais vadītājs un galvenais diriģents kopš 2015. gada rudens. No 2006. līdz 2011. gada Pitrens vadīja Kauņas simfonisko orķestri, un no 2009. līdz 2014. gadam viņš bija Latvijas Nacionālās operas un baleta galvenais diriģents, pēc tam galvenais viesdiriģents. Starptautisku konkursu laureāts. Kopš 2003. gada pasniedzējs Lietuvas Mūzikas un teātra akadēmijas Diriģēšanas nodaļā, kopš 2015. gada – nodaļas vadītājs.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja