Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +25 °C
Skaidrs
Svētdiena, 19. maijs
Sibilla, Teika, Lita

Nepieradinātās mūzikas dievkalpojums Nabaklab

Otrdien, 31. janvārī plkst. 20 mūzikas klubā Nabaklab uzstāsies Zeks Kouns no Amerikas Savienotajām Valstīm un Rorijs Hinčejs no Kanādas, informē Nabaklab pārstāvji.

Z. Kouns, būdams rakstnieks, mākslinieks un komponists, ir viena no ietekmīgākajām un aizņemtākajām figūrām Ziemeļamerikas nepieradinātās mākslas kultūrā.

Pats Z. Kouns savu mūziku raksturo kā mūsdienu dievkalpojumu, uzsverot nepametošo apokalipses nolemtību tā estētikā. Nesenie veikumi rosina atsauces uz Amerikas pirmieceļotāju tautas mūziku un tās mantojumu. Lai noslēptu līnijas starp tradicionālo žanru, mūzikas radīšanā tiek izmantots saksofons, elektroniskās skaņas iekārtas un daudzi citi rīki, kā vienojošo neapšaubāmi saglabājot pašu dziedājumu un skaņdarbu kaislīgo dvēseliskumu.

R. Hinčejs jeb Alpha Strategy vairāk nekā desmit gadus izkopis savu radošo darbību, nodarbojoties ar skaņu mākslu, mūzikas izdevniecību un žurnālistiku.

Izmantojot primitīvas svārstīgās shēmas, vēsturiskus taustiņinstrumentus un griezumus no populārās mūzikas, Alpha Strategy atskaņo mūziku, kas ir gaistoša un konvulsīva, bet vienlaikus pārsteidzoši „sakārtota”.

Abi viesmākslinieki no Ziemeļamerikas Rīgā jau reiz viesojās 2010. gada janvārī, kad uzstājās uz mūzikas kluba Nabaklab skatuves, to dalot ar pašmāju eksperimentālās mūzikas ģitāristu Edgaru Rubeni. Šoreiz koncertu ar savu sniegumu ievadīs skaņu mākslinieki Oskars Herliņš un Kaspars Groševs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja