Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Pasaules baleta zvaigžņu plejāde festivālā Baleta zvaigznes Jūrmalā

8. augustā Dzintaru koncertzālē norisināsies 13. starptautiskais baleta festivāls Baleta zvaigznes Jūrmalā, informēja koncertzāles pārstāve Ieva Studente.Festivāla ilggadējais vadītājs un dvēsele ir Latvijas Nacionālā baleta mākslinieciskais vadītājs Aivars Leimanis, kura aizrautība un mīlestība pret baleta mākslu ir veicinājusi festivāla pakāpenisku izaugsmi  un pilnveidošanos.

Šogad Jūrmalā baleta cienītājiem būs iespēja redzēt dažādu horeogrāfu rokrakstus un priecāties par izcilām baleta zvaigznēm no visas pasaules. Festivāls piedāvās arī tikšanos ar Latvijas Nacionālā baleta vadošajiem solistiem un jaunajiem māksliniekiem.Uz Dzintaru koncertzāles skatuves godalgotā, kanādiešu izcelsmes Amerikas baleta teātra II jaunā zvaigzne Alise Šī duetā ar Franču izcelsmes Berlīnes Valsts operas baletdejotāju Maksimu Kvirogu skatītājiem dāvās  baleta klasikas pērli – Pas de deux no baleta Korsārs, kā arī mūsdienu baleta horeogrāfijas priekšnesumu.Lielā teātra soliste Činara Alizade, kura, pateicoties uzvarai baleta dejotāju un horeogrāfu Starptautiskajā konkursā Maskavā (Junior grupā), tika uzaicināta uz Lielā teātra baleta trupu, duetā ar daudzsološo Maskavas Lielā teātra solistu Mihailu Kočanu skatītājiem piedāvās Pas de deux no baleta Parīzes liesmas un Riekstkodis.Latvijas skatītājiem būs iespēja novērtēt modernā baleta solo izcilās amerikāņu izcelsmes baleta dejotājas Bridžitas Breineras izpildījumā, kura 1996. gadā pievienojās Reida Andersona vadītajam Štutgartes baleta teātrim un ātri kļuva par vienu no iecienītākajām baleta māksliniecēm.Kijevas Modernā baleta solisti Jeļena Dolgiha un Dmitrijs Kondratjuks skatītājiem dāvās priekšnesumu, kuru sagatavojis viens no slavenākajiem jaunajiem Eiropas baletmeistariem Radu Poklitaru.Ar Pas de deux no baleta Delība svīta un duetu Romeo un Džuljeta iepazīstinās Parīzes Grand operas soliste Alise Renevanda un franču izcelsmes dejotājs Žans Sebastjēns Kolo.Latvijas Nacionālā baleta vadošie solisti Elza Leimane-Martinova un Raimonds Martinovs plašas publikas priekšā stāsies gan baletdejotāju, gan horeogrāfu ampluā. Viņi kopā ar Latvijas Nacionālā baleta māksliniekiem skatītājus iepazīstinās ar fragmentu no Ludviga Minkusa slavenākā baleta Bajadēra, kas pirmizrādi Latvijas Nacionālajā operā piedzīvoja tikai šogad, saņemot nedalītu skatītāju atzinību. Jau kopš 1999. gada uz Dzintaru koncertzāles skatuves ik gadu baleta cienītājiem tiek dāvāta unikāla iespēja klātienē izbaudīt šī brīža pasaules spožāko dejotāju sniegumu, kā arī iepazīt izcilāko mūsdienu horeogrāfu šedevrus.13. starptautiskais baleta festivāls Baleta zvaigznes Jūrmalā notiks 8. augustā plkst. 19.30 Jūrmalā, Dzintaru koncertzālē Turaidas ielā 1.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pa Latviju turpina kursēt Ziedoņa vilciens

Vilciena sastāvs, kura vagonu logus iepriekšējā gadā rotāja ziedoši ķirši, šogad ieguvis zaļumu un aicina ceļot pa Latviju, turpinot projektu Ieraugi, Sajūti, Noķer Ziedoni. Elektrovilcien...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja