Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Tiešsaistē varēs vērot pagājušās vasaras Liepājas Starptautiskā zvaigžņu festivāla koncertus

Gatavojoties Liepājas Starptautiskā zvaigžņu festivāla 30. jubilejai, kas gaidāma nākamā gada pavasarī, šonedēļ tuvāk pie saviem klausītājiem atkal dosies Liepājas Simfoniskais orķestris, piecos koncertos dāvājot brīnišķīgus klasiskās un džeza mūzikas mirkļus izcilu mūziķu interpretācijā.

Tumšajā rudens mājsēdes laikā, kad koncertzāles ir slēgtas un skatītājiem kultūras pasākumu apmeklēšana klātienē ir liegta, Liepājas Simfoniskais orķestris ikvienam mūzikas mīļotājam sniegs iespēju bez maksas noskatīties visus šovasar notikušos festivāla koncertus.

Koncertu sēriju Zvaigznes TUVĀK būs iespējams vērot Liepājas Simfoniskā orķestra YouTube kanālā un mājaslapā liepajassimfoniskais.lv.

Ceturtdien, 28. oktobrī, plkst. 19 varēs noskatīties koncertu Latviešu vokālā kamermūzika, kurā uzstāsies Ilze Grēvele-Skaraine (soprāns), Rinalds Kandalincevs (baritons) un Agnese Egliņa (klavieres).

Piektdien, 29. oktobrī. plkst. 19 oriģinālā un aizraujošā dažādu žanru kompozīciju virknējumā solokoncertu Friderika Šopēna klaviermūzika sniegs spožais pianists Georgijs Osokins.

Sestdien, 30. oktobrī, plkst. 19 kopā ar Liepājas Simfonisko orķestri diriģenta Atvara Lakstīgalas vadībā pianists Reinis Zariņš atskaņos Johannesa Brāmsa Otro klavierkoncertu, savukārt soprāns Vida Miknevičute izpildīs visā pasaulē slavenu operu ārijas.

Savukārt nākamās nedēļas nogalē klausītājus priecēs divi izcili muzikāli notikumi.

Piektdien, 5. novembrī, plkst. 19 orķestris piedāvās aizkustinošu, saviļņojošu, smalku un aizraujošu tikšanos ar Gruzijas meistara Gija Kančeli mūziku un Xylem Trio mūziķiem, kuri kopā ar uzlecošo Gruzijas džeza zvaigzni Lizu Kereselidzi virtuozi balansē uz klasikas, džeza un pasaules mūzikas šķautnēm.

Sestdien, 6. novembrī, plkst. 19 pasaulē pieprasītais tenors Aleksandrs Antoņenko sadarbībā ar Liepājas Simfonisko orķestri un tā galveno diriģentu Gintaru Rinkeviču priecēs ar monumentālu populāras opermūzikas programmu.

2022. gada martā Liepājas Starptautiskais zvaigžņu festivāls notiks jau 30. reizi.

To sākotnēji kā Pianisma zvaigžņu festivālu iedibināja Liepājas Simfoniskā orķestra ilggadējais vadītājs, diriģents Imants Resnis, un tas sadarbībai ar orķestri piesaistījis jau ap 200 slavenu solistu no visas pasaules.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja