Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Uldis Rudaks mūzikas aktualitātes meklē portālā draugiem.lv

Mūzikas žurnālists un grāmatas Rokupācija autors Uldis Rudaks aicina jaunos un jau pieredzējušos mūziķus izmantot interneta iespējas, lai popularizētu sevi un sasniegtu savu klausītāju.

„Mūsdienās, kad mūziku vairs nav jāiegādājas diskā, platē vai kasetē kā kaķi maisā, lai to pirmoreiz sadzirdētu, draugiem.lv ir lieliska iespēja to noklausīties, novērtēt un tad izlemt - iegādāties veikalā vai nē,” stāsta U. Rudaks.

„Ir notikusi tāda kā atgriešanās senos laikos, kad ierakstu vēl nebija un mūziķi spēlēja ielu stūros vai tirgus laukumos, mēģinot ieinteresēt garāmgājējus, un šodien tas pats notiek virtuālajā vidē - mūziku iespējams parādīt citiem vai arī nobaudīt, pat neizejot no mājas. Es regulāri draugiem.lv mūzikas sadaļas datu bāzi izmantoju, lai atlasītu materiālu atskaņošanai savā radio raidījumā Bīstamie gadi radio Naba. Tāpēc būt šeit iesaku ikvienam mūziķim - vai tā ir jauna garāžas grupa, vai cienījams komponists. Mūziķi iesācēji šeit, iespējams, atradīs pirmos īstos fanus, savukārt sevi jau pierādījušie var lieliski uzturēt saikni ar esošajiem, laikus parādot jaunāko, kas tapis,” norāda U. Rudaks.

Kā portālam Diena.lv pavēstīja sociālā tīkla draugiem.lv sabiedrisko attiecību speciālists Jānis Palkavnieks, sadarbībā ar Latvijas mūziķiem ir veikti ievērojami uzlabojumi portāla draugiem.lv sadaļā Mūzika, lai tā būtu lietotājiem – klausītājiem un mūziķiem - ērtāka.

Portālā ir radīta iespēja katram draugiem.lv lietotājam klausīties savu izvēlēto mūziku vienuviet - veidot personīgās dziesmu listes un pievienot tām jaunas dziesmas ar vienu klikšķi. Savukārt mūzikas izlasē ikviens varēs kārtot izvēlētās izlasēs, dodot tām nosaukumus. Apmeklējot jauno Mūzikas sadaļu, klausītajam būs iespēja iegūt visaktuālāko informāciju par kādu no mūziķiem, kā arī pārskatāmi redzēt populārāko dziesmu kāpumus un kritumus draugiem.lv Mūzikas topā.

Turpmāk arī visas jaunākās dziesmas, ko mūziķi pievienojuši, būs apkopotas vienuviet augošā plūsmā, kā arī tiks sadalītas pa mūzikas žanriem. Savukārt mūziķiem būs dota iespēja kļūt pamanāmākiem un aktīvāk komunicēt ar esošajiem un potenciālajiem faniem, kā arī iegūt visplašāko informāciju par savu profilu - apmeklētāju statistiku, dziesmu klausījumu skaitu, fanu aktivitātes.

Draugiem.lv sadaļā Mūzika iespējams iegūt informāciju par vairāk nekā 13 000 grupām un solistiem un noklausīties gandrīz 60 000 oriģinālas dziesmas. Līdz šim draugiem.lv populārākais izpildītājs ir Lauris Reiniks, kuram draugiem.lv ir 33 000 fanu. Savukārt visklausītākā dziesma ir grupas Musiqq šī gada Eirovīzijas hīts Angel in Disguise, kas atskaņota 133 000 reizes. Katru dienu draugiem.lv Mūzikas sadaļā tiek pievienotas vismaz piecas jaunas grupas vai izpildītāji. To bez maksas ir iespēja izdarīt ikvienam mūziķim vai viņa menedžmenta pārstāvim.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja