Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Ziemassvētku priekšvakarā notiks Raimonda Tigula un Rīgas Doma zēnu kora koncerts

23. decembra vakarā Rīgas Domā izskanēs komponista Raimonda Tigula un Rīgas Doma zēnu kora koncertprogramma Rīta un vakara dziesmas, kurā apmeklētāji varēs baudīt Dziesmu svētkos jau skanējušas un tautā iemīļotas dziesmas Lec, Saulīte un Dod, Dieviņi kā arī labdarības akcijas Dod pieci himnu Klusi Čukst Dievs un daudzus citus jaunus skaņdarbus. Pēdējās koncerta biļetes iespējams iegādāties Biļešu Paradīze kasēs.

Par gaidāmo programmu komponists Raimonds Tiguls saka: "Šī koncertprogramma man ir īpaša, jo savus pirmos soļus mūzikā sāku, dziedot zēnu korī. Nedaudz bērnības atmiņu un saviļņojums dzirdot, kā manas dziesmas izpilda mūsu Rīgas Doma zēnu koris."

"Noskaņa, emocija, iedvesma, miers un harmonija. Komponists un lieliski izpildītāji, kuri neprasa komentārus. Mūzika, kas uzrunā jūs no Dziesmu svētku estrādes un koncertzālēm visā pasaulē. Skanējums, kas raksturīgs vienīgi Rīgas Doma zēnu korim," par projektu saka kora mākslinieciskais vadītājs un diriģents Mārtiņš Klišāns.

Šoruden notikuši jau vairāki Rīta un vakara dziesmu koncerti Latvijas lielākajās koncertzālēs un koncertprogramma turpināsies arī jaunajā gadā. Tuvākie Rīta un vakara dziesmas koncerti -

23. decembris - Rīgas Doms

27. decembris - Dzintaru koncertzāle

23. marts - Ogres novada Kultūras centrs

4. aprīlis - Lielais Dzintars, Liepāja

9. aprīlis - Latgales vēstniecība Gors, Rēzekne

Rīgas Doma zēnu koris (RDZK) Latvijas koru saimē ir viens no aktīvāk koncertējošiem kolektīviem, kura devums novērtēts ar Lielo mūzikas balvu, arī ar mūzikas ierakstu Gada balvu. Veikti 22 zēnu kora ieraksti CD formātā. Zēni regulāri piedalās LNOB izrādēs, labdarības akcijās, mūzikas festivālos Latvijā un ārzemēs. Šoruden RDZK uzsācis savu 70. koncertsezonu. Koris uzstājies daudzām Latvijā oficiālās vizītēs esošām amatpersonām (ASV, Somijas, Uzbekistānas, Ukrainas un Turcijas prezidentiem, Velsas princim Čārlzam u. c.), koris koncertē Latvijā un pasaulē: Beļģijā, Nīderlandē, Vācijā, Francijā, Šveicē, Somijā, Zviedrijā, Norvēģijā, Amerikā, Kanādā, Japānā.

Raimonds Tiguls - komponists, ambientās mūzikas un elektroniskās mūzikas autors un producents. Saņēmis vairākas Mūzikas ierakstu Gada balvas — 2006.gadā nominācijā Labākais mūsdienu tautas mūzikas albums (par albumu Zils. Balts. Zaļš), savukārt nominācijā Labākais instrumentālās, filmu vai teātra mūzikas albums saņēmis balvu gan 2006. (Zils. Balts. Zaļš), gan 2003.gadā par albumu Bay Lounge. Vairāku populāru Dziesmu un deju svētku skaņdarbu mūzikas autors. Kā viens no karjeras spilgtākajiem panākumiem jāpiemin 2018. gadā skaņdarba Moonlight Sound Design atskaņošana, Carnegie Hall Ņujorkā ar komponista piedalīšanos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja