Laika ziņas
Šodien
Apmācies

Atvadās no Latvijas Nacionālā baleta solista Alekseja Avečkina

Trešdien, 21. augustā, Latvijas Nacionālajā operā (LNO) notika atvadīšanās no mūžībā aizgājušā Latvijas Nacionālā baleta solista - premjera Alekseja Avečkina (26.05.1976 Baltkrievijā – 19.08.2013 Latvijā).

Mākslinieks mira 19. augusta rītā pēc smagas slimības.

Aleksejs Avečkins 1994. gadā absolvējis Baltkrievijas Baleta akadēmiju, bijis Baltkrievijas Lielā Akadēmiskā operas un baleta teātra solists (1994-1998). Latvijas Nacionālā baleta trupā dejojis kopš 1998. gada.

Viņa repertuārā – visas vadošās lomas: prinči Dezirē, Riekstkodis un Alberts, Hozē, Romeo, Slors, Otello un daudzas citas, kuru interpretācija izpelnījusies gan skatītāju, gan kritiķu sajūsmu. Ne velti mākslinieka talants ticis novērtēts ar daudzām godalgām: Aleksejs bijis Helsinku baleta mākslinieku konkursa diplomands (2001), saņēmis Aldara Starptautisko Gada balvu operai (1999), Lielo Mūzikas balvu (2002) un Spēlmaņu nakts balvu kā Gada labākais baleta mākslinieks (1999, 2008, 2012).

Mākslinieks piedalījies viesizrādēs Anglijā, Francijā, Ķīnā, Vācijā, Austrijā, Holandē, Beļģijā, ASV, Itālijā, Dānijā, Somijā, Krievijā gan kopā ar LNO baleta trupu, gan ar citām kompānijām un kā patstāvīgs viesmākslinieks.

7. septembrī izcilā baleta mākslinieka piemiņai tiks veltīts P. Čaikovska balets Gulbju ezers.

Latvijas Televīzija (LTV), pieminot vienu no izcilākajiem Latvijas Nacionālā baleta solistiem, piektdien, 23. augustā, plkst. 23.45, demonstrēs baletdejotājam veltītu portretraidījumu Op.5 (2003), kas no 20. augusta ir skatāms arī LTV mājaslapā.

Raidījumā Op.5 ir iespēja vērot interviju ar Alekseju Avečkinu un fragmentus no izrādēm, kurās viņš demonstrējis neaizmirstamu, emocionālu un meistarīgu sniegumu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja