Laika ziņas
Šodien
Apmācies

Avečkina piemiņas programma palīdzēs jaunajiem dejotājiem - vēro TIEŠRAIDĒ

27. maijā plkst. 19 Latvijas Nacionālās operas Jaunajā zālē notiks baletdejotāja Alekseja Avečkina piemiņas programmas dejas izglītībai prezentācija. Tās tiešraidi iespējams vērot arī www.diena.lv.

Aleksejs Avečkins (26.05.1976.–19.08.2013.) bija skatītāju mīlēts, kritiķu slavēts, vecāko kolēģu cienīts un jaunāko – apbrīnots, ne ar vienu nesalīdzināms dejotājs, kurš ierakstījis spilgtu lappusi Latvijas baleta vēsturē un atstājis prātā paliekošas pēdas arī laikmetīgās dejas teritorijā. Atceroties Alekseju dzimšanas dienā, darbu sāk Alekseja Avečkina piemiņas programma dejas izglītībai, platforma jauno un topošo klasiskās un laikmetīgās dejas profesionāļu atbalstam.

Programmas mērķis ir palīdzēt jaunajiem dejotājiem un horeogrāfiem veicināt savu profesionālo izaugsmi un padarīt programmu par ideju apmaiņas platformu un vietu, kur atrast domubiedrus un palīgus.

Programmas iniciatore un vadītāja Dagnija Grīnfelde: "Aleksejam patika un lieliski padevās profesionālu padomu došana, viņš vienmēr interesējās par tiem, kas vēl tikai ienāca baletā, vēroja kolēģu debijas jaunās lomās un dzīvoja līdzi viņu izaugsmei. Savu tuvāko nākotni viņš saistīja ar repetitora darbu, viņu interesēja pedagoģija. Viņš būtu bijis lielisks skolotājs."

Pirmie Alekseja Avečkina piemiņas programmas uzdevumi ir izveidot uzkrājumu neparedzētiem izdevumiem, lai varētu atbalstīt pēkšņi pavērušās iespējas jaunajiem dejotājiem un horeogrāfiem piedalīties dažādās meistarklasēs, konkursos, mācību programmās ārzemēs vai tepat Latvijā, kā arī nodrošināt vismaz viena Rīgas Horeogrāfijas vidusskolas audzēkņa dalību Open World Dance Foundation vasaras kursos, kas no 20. jūlija līdz 3. augustam notiks Rīgas Horeogrāfijas vidusskolā. "Ja par saziedotajiem līdzekļiem varēsim palīdzēsim kaut vai vienam jaunam, talantīgam cilvēkam, tas būs brīnišķīgs programmas sākums," norāda Dagnija Grīnfelde.

Alekseja Avečkina piemiņas programmas dejas izglītībā ziedojumu konts: LV08HABA0551038223984; BIC kods HABALV22

Informācija par programmu: www.facebook.com/DejasAtbalstam

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja