Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Nacionālais teātris pieņemis lēmumu doties viesizrādēs uz Maskavu

Aktieru un darbinieku sanāksmē Latvijas Nacionālais teātris pieņēmis lēmumu doties viesizrādēs uz Kirila Serebreņņikova vadīto Gogoļa centru Maskavā, informēja teātra pārstāve Līga Rimšēviča.

"Gan plānotajā preses konferencē, gan pēc katras izrādes ir paredzēts paust Nacionālā teātra viedokli, ka esam par kultūras sakariem starp tautām, bet kategoriski pret agresiju un asins izliešanu," norāda teātra pārstāve.

Uz Maskavu Nacionālais teātris dodas ar divām izrādēm - Kirila Serebreņņikova izrādi Voiceks, kas ļoti spilgti runā par varas un indivīda attiecībām, un D.Harmsa Veceni Vladislava Nastavševa režijā.

Marta sākumā plašas diskusijas publiskajā telpā izraisīja Jaunā Rīgas teātra (JRT) un Alvja Hermaņa paziņojums par viesizrāžu un citu sadarbības projektu atcelšanu Krievijas teritorijā, tādejādi protestējot pret Krievijas īstenoto politiku Ukrainā. Šī paša iemesla dēļ JRT aktrise Guna Zariņa atteicās spēlēt galveno lomu izrādē Mēdeja Gogoļa centrā no 11. līdz 14.martam. Uz kategorisku kultūras vides pārstāvju rīcību aicināja arī režisors Viesturs Kairišs.

Arī trīs no Latvijas Nacionālā teātra ārštata aktieriem lūdza atcelt paredzētās viesizrādes Maskavā. Toreiz teātra pārstāve Līga Rimšēviča ziņu aģentūrai LETA norādīja, ka režisors Kirils Serebreņņikovs, kas uzaicinājis Nacionālo teātri doties viesizrādēs uz Maskavu, lūdzis teātri nesekot Alvja Hermaņa piemēram.

Savu viedokli par radušos situāciju Gogoļa centra vadītājs paudis arī garā komentārā sociālajā tīklā Facebook. Tajā viņš izteicis nožēlu par to, kā šis "izvēļu laiks" mainījis attiecības sarp latviešu un krievu māksliniekiem.

Pretēji JRT piemēram rīkojies arī Dirty Deal Teatro, neatsakoties no plānotajām viesizrādēm Maskavā, bet izmainot izrādes Nacionālais attīstības plāns finālu un aicinot skatītājus iestāties par Krievijas karaspēka izvešanu no Ukrainas. Paredzētos koncertus Sanktpēterburgā neatcels arī Valsts akadēmiskais koris Latvija.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja