Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +8 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Daina Taimiņa un RIXC aicina uz Hiperbolisko plakņu tamborēšanas akciju

Sestdien, 18. janvārī plkst. 16 RIXC Spīķeros notiks Dainas Taimiņas lekcija Hiperboliskās plaknes un atvērtās darbnīcas, kur kopā ar RIXC māksliniekiem un Rīgas iedzīvotājiem tiks uzsākta lielā tamborēšanas akcija, veidojot Rīgas sociālo tīklu, informēja IXC pārstāve Agnese Baranova.

Kopīgās tamborēšanas pasākums noslēgsies ar Liepājas jauno mediju mākslinieku grupas Trihars audiovizuālajām performancēm, mūziku un sarunām neformālā gaisotnē.

Publiskā lekcija aizsāks RIXC organizētos notikumus Rīga 2014 – Eiropas kultūras galvaspilsētas programmā. Rīga 2014 programmas ietvaros līdzās citiem RIXC producētajiem pasākumiem (izstāde Lauki LNMM izstāžu zālē Arsenāls un Rīga2014-Mons2015 Spīķeros), 2014. gada laikā taps RIXC un Dainas Taimiņas kopīgi radītais projekts – Hiperboliskās plaknes un ilgtspējības tīkli. Daina Taimiņa ir latviešu matemātiķe, matemātikas vēsturniece un māksliniece, kas strādā Kornela universitātē ASV un ir slavena ar saviem tamborētajiem hiperboliskās plaknes modeļiem.

Projekts sāksies janvārī – ar sociālā tīkla veidošanu, aicinot Rīgas un Latvijas iedzīvotājus piedalīties kopīgā hiperbolisko plakņu tamborēšanas akcijā. Piedalīties var ikviens, ievērojot nosacījumus – izmantot jau reiz lietotu baltas vai gaišas nokrāsas materiālu (piem., ārdīta dzija, balti plastmasas maisiņi u.c.). Sadarbībā ar tematisko līniju Dzintara ādere tiks izmēģināta tamborēšana arī ar dzintara diega atgriezumiem. Projekta noslēgumā dalībnieku iesniegtie plakņu gabaliņi tiks satamborēti kopā, radot vienotu trīsdimensionālu objektu.

Projektā piedalīsies arī jauno mediju mākslinieki no Liepājas Universitātes Mākslas pētījumu laboratorijas sadarbībā ar tīklu pētniekiem Valdi Krebu, Rasu Šmiti un Raiti Šmitu, veidojot sociālā tīkla vizualizācijas un mākslas darbus.

Projekts noslēgsies oktobrī, kad notiks Dainas Taimiņas darbu, kopīgi veidotā 3D objekta un jauno mākslinieku instalāciju izstāde kim? Laikmetīgās mākslas centrā Spīķeros.

Ieeja brīva (vietu skaits ierobežots, vēlams iepriekš pieteikties pa tālr. 67228478 vai 26546776).

Vairāk informācijas šeit:

Dainas Taimiņas projekts Hiperboliskās plaknes un ilgtspējības tīkli ir iekļauts Rīga 2014 programmas tematiskajā līnijā Izdzīvošanas komplekts.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Notiks orķestra Rīga bezmaksas koncerti bērniem

No 12. maija līdz 2. jūnijam Rīgā svinēs Ģimenes mēnesi un šīs kultūras programmas ietvaros divas reizes izskanēs orķestra Rīga koncerts Supervaroņi – piektdien, 17. maijā, plkst. 17.00 Kultūras pi...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja