Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Diskusijas raisās ap bērnu grāmatas ilustrācijām par cietsirdību pret dzīvniekiem

Mākslinieces Rūbijas Rotas bērnu grāmata Vegānisms ir mīlestība (Vegan is love) izsaukusi asas diskusijas par to, vai autores ilustrācijas, kas ataino cietsirdīgu izturēšanos pret dzīvniekiem, ir atbilstoša lasāmviela izdevuma iecerētajai auditorijai – četrus līdz desmit gadus veciem bērniem.

Dzīvnieki, kas tiek turēti pārpildītos nožogojumos, pakārti asiņaini gaļas gabali, zilonis, kuru ar pletni sit cirka mākslinieks - šādas ilustrācijas kopā ar zīmējumiem, kuros attēlotas priecīgas govis, krokodils, zebras un aitas, ir izmantoti autores grāmatā, kurā viņa apraksta vegānismu un skaidro bērnu auditorijai, kāpēc ir svarīgi atturēties no gaļas lietošanas pārtikā. Autore arī aicina bērnus atturēties no zooloģisko dārzu apmeklēšanas, jo tās neesot labākās mītnes vietas dzīvniekiem.

Vairāki grāmatu kritiķi ir atzinuši zīmējumus par nepiemērotiem maziem bērniem, norādot, ka šādas ilustrācijas kopā ar pieaugušajiem visdrīzāk var skatīt tikai gados vecāki skolēni. Turklāt mediji arī norāda, ka runāt par vegānisma diētas ieturēšanu ar bērniem, iespējams, esot pāragri – bērnu attīstībai nepieciešami daudzi vitamīni, ko nespēj nodrošināt vegānu diēta.

Autore uzsver, ka grāmata vēsta par labām idejām – dzīvnieku aizstāvību, planētas saudzēšanu. Viņa arī medijiem ir norādījusi, "ja ir bail runāt par to, no kurienes tie gaļas gabali nāk, tad tos ir pārāk bailīgi arī ēst".

R.Rotai līdz šim ir iznākusi grāmata Tāpēc mēs neēdam dzīvniekus, savukārt izdevums Vegānisms ir mīlestība angļu valodā plašākai publikai nāks klajā 24.aprīlī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja