Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +25 °C
Skaidrs
Svētdiena, 19. maijs
Sibilla, Teika, Lita

“Nabaklab” aicina uz lektoriju par autortiesībām

Mūzikas klubs “Nabaklab” maijā uzsāk lektoriju ciklu „Uzskaņot prātu”, kas aplūkos ar mūzikas un mākslas vidi saistītus jautājumus, piedāvājot visdažādāko nozaru praktiķu un teorētiķu skatījumu uz kultūras aktualitātēm, vēsturi un pārmaiņām, informēja kluba pārstāve Ieva Vītola.Pirmais lektorijs “Nabaklab” notiks 18.

maijā plkst. 18:00, par diskusijas tēmu izvirzot autortiesību jautājumus neatkarīgās Latvijas mūzikas scēnā. Ar priekšlasījumiem uzstāsies mūziķu apvienības “Tornis” pārstāvis Jānis Daugavietis, grupas “Soundarcade mūziķis” Lauris Ābele, sociologs Sandris Mūriņš, kā arī Literatūras un filosofijas portāla “1/4 Satori” galvenais redaktors Reinis Tukišs. Diskusijā piedalīsies arī pārstāvji no AKKA/LAA, LaIPA, Latvijas Nacionālās bibliotēkas un Kultūras ministrijas.Kā paskaidroja I.Vītola, diskusijas nepieciešamību radījusi ieilgusī neatkarīgās skatuves mūziķu un izdevniecību neapmierinātība ar Latvijas autortiesību un blakustiesību organizāciju neelastīgo darbību. Tā tiek organizēta nolūkā dalīties ar informāciju, pieredzi un potenciālajiem risinājumiem, meklējot atbildi uz jautājumu par to, kā rīkoties neatkarīgās scēnas pārstāvjiem: ignorēt autortiesību un blakustiesību jautājumu vai arī iesaistīties šajā jomā un cīnīties par sev izdevīgiem nosacījumiem.Ar lektoriju ciklu klubā tiek turpināta radio NABA aizsāktā misija, nodrošinot kvalitatīvas un daudzveidīgas radošās, galvenokārt mūzikas, telpas esamību kā alternatīvu standarta komercproduktiem kultūras pasaulē, pastāstīja I.Vītola. Pēc lekcijām ikvienam interesentam būs iespēja uzdot jautājumus vai izteikt savu viedokli par pārrunātajām tēmām. Ieeja un dalība bez maksas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Programma

Priekšlasījumi: 18.00 – 19.20 

1. Jānis Daugavietis (biedrība Tornis, LU) "Ievads autortiesību diskusijā: tipiskas situācijas Latvijas neatkarīgajā mūzikā" 
2. Lauris Ābele (grupa Soundarcade) "Soundarcade pieredze" 
3. Sandris Mūriņš (sociologs) "Remiksu kultūra un Creative Commons" 
4. Reinis Tukišs (Literatūras un filozofijas portāls ¼ Satori) "Latvijas literātu idejas autortiesību lauka sakārtošanā" 

Diskusija: 19.20 – 20.20 
Jautājumi un atbildes.

Bez referentiem piedalās arī  pieaicinātie pārstāvji no AKKA/LAA, LaIPA, Latvijas Nacionālās bibliotēkas un Kultūras ministrijas. 

Fragmenti no filmas: 21.00 
"RiP: A remix manifesto" (2008 Brett Gaylor, EyeSteelFilm, Canadian National Film Board, dokumentālā filma par autortiesībām digitālajā laikmetā un remiksēšanas kultūru (http://films.nfb.ca/rip-a-remix-manifesto/).

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja