Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Rīgas cirka sezonas atklāšana ar izrādi Somos

Rīgas cirka jaunā sezona tiks atklāta ar apvienības Cie Bêstîa (Francija) izrādi Somos. Tā būs skatāma 9. un 10. septembrī plkst. 19 VEF Kultūras pilī, informēja Rīgas cirka pārstāve Zane Volkinšteine.

Somos ir enerģisks, pozitīvi uzlādējošs cirka iestudējums visām paaudzēm. Tas vēsta vienlaikus par ļoti personiskām un vispārcilvēciskām tēmām.

Cirka apvienības Cie Bêstîa dalībnieki savos pusaudžu gados auguši vienā un tajā pašā Kolumbijas galvaspilsētas Bogotas apkaimē un kopā piedzīvojuši skarbo ielu dzīvi, kas iemācījusi turēties kopā un citam citu atbalstīt. Par to arī ir šis darbs – par iederēšanos un piederību vienai vai citai sociālajai, etniskajai vai reliģiskajai grupai.

Akrobāti universālajā cirka valodā uzdod jautājumus par savstarpējām attiecībām: par uzticību, draudzību un mijiedarbību. "Somos" tulkojumā no spāņu valodas nozīmē "mēs esam". "Mēs, cilvēki, esam blakus. Mūsu ir daudz, un mēs esam atšķirīgi, bet mēs esam kopā," vēsta izrāde.

Somos ir cilvēcību slavinošs iestudējums, kas atrodas uz robežas starp cirku un deju – horeogrāfiskie žesti saprotami ikvienā pasaules malā un ikvienā vecumā.

Apvienības Cie Bêstîa dibinātājs ir Vilmērs Markess. Iepriekš viņš darbojies pasaulē atzītajā cirka apvienībā El Nucleo, kur vairāk nekā 20 gadu kopā ar savu bērnības draugu Edvardu Alemanu bijis saskanīgs akrobātu duets. Abi draugi ir pirmie kolumbieši, kas Francijā absolvējuši profesionālo cirka skolu – Centre national des arts du Cirque de Châlons en Champagne.

Projekts Somos veltīts mākslinieku bērnības atmiņām, un tajā pieaicināti Vilmēra un Edvarda bērnības draugi. Šobrīd visi mākslinieki dzīvo Francijā un pārstāv šajā valstī dibinātu apvienību.

Biļešu iegāde: www.bezrindas.lv.

Šobrīd Rīgas cirka vēsturiskajā ēkā norisinās rekonstrukcija, tāpēc līdz 2023. gadam tā organizētās izrādes un viesizrādes notiks dažādās citās Rīgas kultūrtelpās. 

 

 

 


 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja