Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +10 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 16. oktobris
Daiga, Dinija, Dinārs

Bildinājums no lāča

Jau aptuveni gadu Latvijas veikalos var iegādāties runājošu lāci, turklāt tādu, kurš saka to, ko grib tā pircējs, nevis ražotājs. Šādus runājošus lāčus ražo nevis fabrikā kaut kur tālajā Ķīnā, bet gan tepat Rīgā, turklāt faktiski tikai no vietējiem materiāliem ― izdevies tāds kārtīgs inovatīvais made in Latvia.

Pirms kāda laika apavu tirdzniecības uzņēmuma vadošajam darbiniekam Laurim Rasam radās ideja, ka vajadzētu sākt savu biznesu, nodibinot uzņēmumu HUB Riga. Sākotnēji bijusi doma par ļoti personīgu dāvanu, nevis lāci. Tad māksliniece Maija Mackus izstrādājusi lāča modeli, dodot produktam nosaukumu HUGU.

Iegādājoties zvēriņu, tajā var neskaitāmas reizes ierunāt tekstu, kamēr to var uzskatīt par izdevušos, un tad, saspiežot kopā abas ķepas, panākt, ka vēstījums divarpus minūšu garumā tiek saglabāts uz visiem laikiem. Kāpēc tā? Pamatdoma ir vienkārša ― HUGU lācis ir dāvana ar vēstījumu, nevis diktofons. Proti, dāvanas saņēmējs varēs noklausīties ierakstīto arī pēc trīs, pieciem vai desmit gadiem.

Šī dāvana nav lēts prieks, jo lāča cena ir nedaudz virs 100 latu. Taču arī izmaksas nav mazas. Lāča ķermeni uztamborē, bet pēc tam vairākas Latvijas Mākslas akadēmijas absolventes izšuj tā seju. Tādējādi tiek panākts, ka nav divu lāču ar pilnīgi vienādām sejām. Iespējams, tāpēc katrai rotaļlietai ir piešķirts savs unikāls numurs. Gada laikā realizēti 600 lāču. HUGU lācis dāvināts britu prinča Viljama un viņa izredzētās Keitas kāzās; kā dāvanu to saņēmusi arī Lielbritānijas karalienes Elizabetes II māsīca princese Aleksandra. Lāči mitinās arī ASV vēstniecībā Latvijā, kur tos saviem darbiniekiem, atstājot darbu mūsu valstī, uzdāvinājusi nu jau kādreizējā Amerikas vēstniece Džūdita Gārbere.

Vairāk par neparasto rotaļlāču biznesu lasiet Sestdienā!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

Žurnāla "SestDiena" publikācijas

Vairāk Žurnāla "SestDiena" publikācijas


Aktuāli


Šonedēļ SestDienā

Vairāk Šonedēļ SestDienā


SestDienas salons

Vairāk SestDienas salons


Pasaule

Vairāk Pasaule


Politika

Vairāk Politika


Tēma

Vairāk Tēma


Pieredze

Vairāk Pieredze


In memoriam

Vairāk In memoriam


Tuvplānā

Vairāk Tuvplānā


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


Latvijai vajag

Vairāk Latvijai vajag


SestDienas receptes

Vairāk SestDienas receptes


Dienasgrāmata

Vairāk Dienasgrāmata