Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +4 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 13. oktobris
Irma, Mirga

Latvijā droši arī bez logu restēm

Latvijā es jūtos droši, atzīst Mira Tsarand no Ukrainas. Pirms gandrīz diviem gadiem, divdesmit septiņu gadu vecumā, viņa šeit sāka dzīvot, mācīties un strādāt. Viņa strādā nevalstiskajā organizācijā Patvērums Drošā māja ar imigrantu, bēgļu un cilvēku tirdzniecības jautājumiem un ir iesaistījusies vairākos ar tiem saistītos projektos. Arī palīdz kā tulks, studē maģistrantūrā un vēl paspēj aiziet uz sporta zāli vismaz četrreiz nedēļā.

Taču vēl nesen Latvijā viņa jutās pavisam sveša ― bez darba, draugiem un kolēģiem. Mira no Ukrainas uz dzīvi Latvijā pārcēlās gandrīz pirms diviem gadiem, kad vīram šeit piedāvāja darbu. Pirmo reizi pa Rīgas ielām viņa staigāja 2010.gada 18.decembrī. Meklēja veikalu. Pirmais angliski uzrunātais pretimnācējs nav atbildējis, otro reizi, mēģinot krieviski, saņēmusi atbildi ― es krieviski nerunāju! Iespaids neesot bijis pozitīvs. "Rīga man likās ļoti maza pilsēta, jo iepriekš dzīvoju Kijevā un Maskavā. Domāju ― kur ir visi cilvēki?" Sākuma periods jaunajās mājās nav bijis viegls: vienatne, valodas un ģeogrāfijas nezināšana. Sāpīga sajūta, ka nevar piezvanīt kādam draugam, aiziet iedzert alu. Pilnīgi viss jāsāk no sākuma. "Kad ierados, biju ārkārtīgi saspringta. Biju pametusi visu ― karjeru, draugus, ģimeni. Un tagad esmu šai sasodīti mazajā valstī, kuras valodā nerunāju. Tāpēc biju pārliecināta, ka atrast darbu man prasīs gadus! Kaut kas bija jādara, lai iegūtu sociālo dzīvi."

Kā Mira atrada jaunus draugus un darbu un sāka studijas – lasiet 3. novembra  Sestdienā!


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

Žurnāla "SestDiena" publikācijas

Vairāk Žurnāla "SestDiena" publikācijas


Aktuāli

Provocējošā patiesība

Izaicināt skatītājus un dalīties savās sāpēs un pārdomās ir mērķi, kurus izvirza un sasniedz Vadims Bogdanovs monoizrādē Cilvēks un tirāns.

Šonedēļ SestDienā

Vairāk Šonedēļ SestDienā


SestDienas salons

Vairāk SestDienas salons


Pasaule

Vairāk Pasaule


Politika

Vairāk Politika


Tēma

Vairāk Tēma


Pieredze

Vairāk Pieredze


In memoriam

Vairāk In memoriam


Tuvplānā

Vairāk Tuvplānā


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


Latvijai vajag

Vairāk Latvijai vajag


SestDienas receptes

Vairāk SestDienas receptes


Dienasgrāmata

Vairāk Dienasgrāmata