Laika ziņas
Šodien
Migla
Svētdiena, 13. oktobris
Irma, Mirga

Pasaules revolūcijas krusttēvs Kaspars Bindemanis

Kaspars Bindemanis jeb Buendia – kā viņš sevi sauc Spānijā, kur atradis savas īstās mājas jau sešus gadus, – sevī jūt ritam spāņu asinis un aicina uz pasaules revolūciju.

"Tie nav zemnieki ar izkaptīm un dakšām. Lai uztaisītu pasaules revolūciju, mums nav jāveic nekādas ekstrēmas darbības. Tieši otrādi — nav jādara nekas! Ideāli būtu, ja vienā jaukā dienā cilvēki neietu uz darbu, neietu ārā no mājām vai arī, vienalga, ietu piknikā — vienkārši ignorētu to kārtību, kādā dzīvojam. Mūsu rosīgā čaklo skudriņu darbošanās baro sistēmu, kurai mēs vergojam. Līdzko mēs apstātos, pasaules varenie būtu sprukās!" Bindemanis klāsta žurnālam Sestdiena.

Nekā nedarīšana gan neattiecas uz radošo dzīvi. Bindemanis, kuru ierasts dēvēt par multimākslinieku, jo viņš cīnās daudzās radošās frontēs, atgriezies Rīgā, lai studijā beidzot ierakstītu savu pirmo (!) albumu, bet tad dosies atpakaļ uz Barselonu. Jau 80.gadu beigās saukts par latviešu Džimiju Hendriksu, viņš bieži un labprāt spēlēja ģitāru dzīvajā un piedalījās dažādos mūzikas un mākslas projektos. Varētu likties dīvaini, ka Kaspars Bindemanis līdz šim tā arī nav izdevis nevienu albumu un dzirdams tikai citu mūziķu, piemēram, Inokentija Mārpla, Raimondas Vazdikas un pat Prāta Vētras ierakstos, taču viņš savu muzikālo latiņu uzlicis augstu un apzināti iznīcinājis savus iepriekšējos ierakstus, uzskatot, ka tie ir puspabeigti. Īstais skanējums atrasts tikai tagad. Nu jau finiša taisnē ir albums, ko Bindemanis ieraksta kopā ar savu Barselonas kompaņjēro – bijušo grupas Monro ģitāristu Jāni Reini zem nosaukuma Los Masculinos. Vīrišķi. Publiski pieejams pagaidām ir tikai pirmais singls The Great Love Revolution (soundcloud.com/losmasculinos).

Kaspars ir mainījies: nedzer, nesmēķē, ir vegāns, uzsācis cīņu par ekoloģiju un garīgām vērtībām. Un Latvijā ir vīlies: "Kad atrodos Rīgā, man ir sajūta, ka dzīvoju mirušo pilsētā. Nesaprotu, kas te notiek. Jaunas vēsmas nevienam nav vajadzīgas, visi ir pārņemti ar sūrošanos par grūto ikdienu! Vispār man šķiet, ka Latvija iet uz grunti. Tas, protams, skan šausmīgi ciniski, bet man ir čujs, ka latvieši izmirs. Taču tas nav nekas slikts. Dabisks process, no kura nevar izvairīties — ja tautai nav dzīvotgribas, tas notiek. Un zemapziņā tā ir pašu latviešu vēlme!" norāda Bindemanis, kurš pats nejūtoties latvietis, turklāt noliedz jebkādu cilvēces dalīšanu kultūrās, nacionalitātēs un valstīs.

Vairāk par to, kā arī par Bindemaņa pieredzi ar alkoholu, narkotikām, meitenēm, lasiet jaunajā, 7. septembra Sestdienā!


Top komentāri

lauķe
l
Ak, Bindemani, Bindemani! Tas, ka saucies par Buendiu nekad Tevi nepadarīs līdzīgu ne Almadovaram, Gaudi , Dali vai vēl kādam no dižajiem spāņu kultūras grandiem. Uz 46 miljoniem Spānijas ( pat nerunājot par 1,6 miljoniem Barselonā) iedzīvotāju fona allaž būsi tikai sīks puteklītis, kurš pār varītēm cenšas uzmirgot pie šīs dienvidzemes kultūras debesīm. Piedod, bet man ir "čujs", ka ja jau līdz 50 gadu vecumam neesi varējis izdarīt kaut kripatiņu paliekoša savā dzimtenē Latvijā, tad "pasaules revolūcijas" krusttēva gods arī var iet secen, pat ja izdotos nodzīvot tos iecerētos 400 gadus "paralēlajā universā".
dakterīte
d
Kad cilvēks nonarkojies līdz baltajām pelītēm, tad nekas cits kā atturība šim vairs nesanāk. Bet tikai muļķis pēc tam ar to lielās ;)
Kalidonim
K
Tev nav ne dzimtenes, ne mājas....
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

Žurnāla "SestDiena" publikācijas

Vairāk Žurnāla "SestDiena" publikācijas


Aktuāli

Divi no vienas cepešpannas

Šoreiz abās receptēs izmantots pavisam neliels sviesta ķirbītis Butternut – jā, tas, kurš izskatās pēc bumbiera, kuram ir blīvs mīkstums skaisti dzeltenā krāsā un maz sēklu. No cepeškrāsnī cepta...

Šonedēļ SestDienā

Vairāk Šonedēļ SestDienā


SestDienas salons

Vairāk SestDienas salons


Pasaule

Vairāk Pasaule


Politika

Vairāk Politika


Tēma

Vairāk Tēma


Pieredze

Vairāk Pieredze


In memoriam

Vairāk In memoriam


Tuvplānā

Vairāk Tuvplānā


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


Latvijai vajag

Vairāk Latvijai vajag


SestDienas receptes

Vairāk SestDienas receptes


Dienasgrāmata

Vairāk Dienasgrāmata