Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Saktas puķu tirdziņu dome neatdod

«Rīgas domē tik pasaka - re, kā tie nabagi salst! Bet paši ne pirkstiņu nav pakustinājuši, lai kaut ko mainītu,» noskaities par ieilgušo atrašanos vecajās un nesiltinātajās «lupatu būdās» Tērbatas ielā iepretim bijušajai Ārlietu ministrijas ēkai ir ilggadējs puķu tirgotājs Harijs Japiņš. Lai arī viņš un pārējie Saktas tirgotāji pašvaldības aģentūrai Rīgas dārzi un parki (RDP) regulāri maksā nomu, kas sasniedz 50 tūkstošus latu gadā, domei pašai neesot naudas tirdziņa atjaunošanai. Taču tirgotāju piedāvājumam atrast tam privātu finansējumu pašvaldība atsaka.

H.Japiņš ir gatavs atrast investoru, kurš būtu ar mieru finansēt jauna ziedu paviljona celtniecību. Ieguldīto naudu viņam dažu gadu laikā atmaksātu puķu tirgotāji. H.Japiņam bijušas sarunas ar potenciālajiem investoriem no Holandes un Norvēģijas, kuri varētu izskatīt piedāvājumu, tomēr gan domnieki, gan ierēdņi ir pret.

«Es ar Japiņu runāju jau gadiem, un visu laiku viņš man Avatara līmenī stāsta savas fantāzijas. Ja viņam tā nauda būtu, viņš sen būtu atnācis ar konkrētu priekšlikumu,» tirgotāja plānu apšauba RDP direktors Agnis Kalnkaziņš (TP). Pat ja kāds investors atradīsies, tas uzstās, lai Saktā tirgotu tikai viņa ziedus, pārliecināts RDP vadītājs.

Arī domes Pilsētas īpašuma komitejas priekšsēdētājs Andris Ameriks (LPP/LC) apgalvo, ka Latvijas puķu tirgotāji tad «paliks aiz borta». Lai sameklētu investoru, pašvaldībai būs jāsludina konkurss, kurā var uzvarēt kā H.Japiņa piesaistītais investors, tā arī kāds cits. «Mēs viņiem nevaram juridiski pateikt - uzbūvējiet, bet tur strādās tie paši mūsu tirgotāji. Mēs viņus tur vairs neredzēsim, bet redzēsim citus,» klāsta A.Ameriks.

H.Japiņš gan ir pārliecināts, ka ar investoru iespējams vienoties par visiem izdevīgiem nosacījumiem. Viņš pašvaldības nepiekāpību saista ar vēlmi nezaudēt lielos nomas ieņēmumus - no 38 tirdzniecības vietām ik mēnesi RDP saņem 4180 latu, taču, kur nauda paliek, H.Japiņam nav skaidrs.

«Ja jūs gribat zināt, vai tā ieiet Tautas partijas kasē, tad es jums varu pateikt, ka nē,» atbild A.Kalnkaziņš. Pašvaldības noteikumi paredz to izlietot Vērmanes dārza izpētei, remontam un restaurācijai. «Iepriekšējos gadus guldījām estrādē, parku renovācijas lietās, tagad - parku uzturēšanā,» A.Kalnaziņš skaidro, ka izlietota tiek visa nauda un neko iekrāt neizdodas. «Bet, ja jau tirgotāji sāk sūdzēties, jāpasaka, ka medaļai ir arī otra puse - viņu attieksme pret mums. Citi nemaksā nomas maksu vispār, citi nemaksā laikus,» viņš pārmet.

Pašvaldībai ir gatavs pirms pāris gadiem tapušais Saktas ziedu tirdziņa jaunā paviljona projekts, kas izmaksāja 60 tūkstošus latu, bet tā īstenošanai domei naudas nav. Vēl pirms gada vajadzēja miljonu, bet tagad kopējā summa nokritusi aptuveni līdz 600 tūkstošiem, pieļauj A.Kalnkaziņš. Viņš gatavojas lūgt arhitektiem pārstrādāt tāmi un pēc tam atkārtoti vērsties pie domes vadības pēc naudas piešķīruma. A.Ameriks gan saka, ka neatkarīgi no samazinājuma apmēra šogad naudas projektam noteikti neatradīsies. Viņš piekrīt, ka pašreizējā stāvoklī tirgus ir «tālu no ideāla», taču tas neesot tik svarīgs, lai kādai citai budžeta programmai atņemtu naudu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?