Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Sestdiena, 30. novembris
Andrejs, Andrievs, Andris

Smalku ēdienu receptes

Restorāna Neiburgs šefpavārs Sandis Bružas smej, kad lūdzu man ieteikt dažas receptes neparastākiem, bet - dieva dēļ - viegli pagatavojamiem ēdieniem, jo vēlos tikšanās reizē pārsteigt draudzenes ar kulināres prasmi.

Tradicionālā karbonāde un skābi kāposti pelēkajā novembrī jau apnikuši, bet uz lieliem brīnumiem ēdienkartē man nav ne laika, ne, taisnību sakot, īpaša talanta. Atzīšos, ka ar pirmo piegājienu man izdevās lieliski pagatavot cāļa krūtiņu un sojas mērcē sautētos spinātus. Jūras veltes atstāju nākamajai ciemiņu dienai. Paldies, Sandi!

Starp citu, ēdienu pagatavošana tiešām nebija sarežģīta, bet uz lielveikalu gāju ar papīra lapiņu rokā, lai neaizmirstu nopirkt kādu receptes sastāvdaļu. Iesaku tā rīkoties arī jums.

Un vēl - ēdieni galarezultātā patiešām nemaksāja bargu naudu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Cāļa krūtiņas un dārzeņu karijs

ČETRĀM PERSONĀM VAJADZĒS: cāļa krūtiņu, 3 ēd.k. sezama eļļas, sarkano papriku, dzelteno papriku, cukini, 100 g ķirbja, 150 g konservētu turku zirņu, 200 g kokosriekstu piena, tējk. kurkumas, tējk. sarkanās karija pastas, 1/2 citrona, ēd.k. medus, 2 ēd.k. sojas mērces

Cāļa krūtiņu un dārzeņus sagriež lielos gabalos. Uzkarsētā pannā lej sezama eļļu un liek cepties cāļa krūtiņu un dārzeņus. Mirkli pirms gatavs, pielej klāt kokosriekstu pienu un pievieno turku zirņus. Visu sautē, līdz piens izsutis, tad pievieno karija pastu, citrona pusītes sulu, medu, sojas mērci un kurkumu.

Bez nosaukuma

ČETRĀM PERSONĀM VAJADZĒS:

1 kg spinātu,

150 g ciedru riekstu,

200 g cietā kazas siera,

čili piparu, 100 g sojas mērces, 2 ēd.k. medus,

100 g rīvmaizes, olu,

laima augli,

100 g olīveļļas

Kazas sieru sagriež četrās šķēlēs un panē sakultā olā un rīvmaizē, tad cep uz sakarsētas pannas no abām pusēm. Pannā uzkarsē olīveļļu un ber tajā ciedru riekstus, apgrauzdē, līdz kļūst brūni. Liek klāt nomazgātus spinātus un viegli apcep. Pievieno soju, laima sulu, medu un piegriež čili piparu. Visu maigi sautē divas minūtes.

Bez nosaukuma

ČETRĀM PERSONĀM VAJADZĒS: 100 g laša filejas, 100 g jūras velšu kokteiļa (nopērkams jau sagatavots - kalmāri utt.), 100 g garneļu, 8 zaļās mīdijas, 8 tīģergarneles, čili piparu, 100 g sviesta, 50 g pētersīļu, 50 g sausa baltvīna, 2 ķiploka daiviņas, 200 g cietā siera, 400 g makaronu, svaigi maltus piparus un sāli pēc garšas, 2 ēd.k. olīveļļas

Uzvāra makaronus lielā ūdens daudzumā. (vāra divas minūtes mazāk, nekā rakstīts uz paciņas)

Sagriež lasi palielos gabalos, atlaidina visas jūras veltes (ja tās ir saldētas). Uz karstas pannas sviestā apcep visas sastāvdaļas, pēc tam liek klāt sagrieztu čili piparu un ķiploka daiviņas. Visu pacep, pievieno vārītos makaronus, baltvīnu un visu sautē divas minūtes. Pasniedz ar rīvētu sieru.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?