Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +24 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Aplikācijas, kas palīdz sevi turēt pie vārda

Pievērsiet uzmanību šiem rīkiem, ja vēlaties atteikties no kāda kaitīga ieraduma un ieviest dzīvē pozitīvas pārmaiņas

Jaunajā gadā daudzi no mums devuši sev vai tuviniekiem vārdu, ka dzīvē ieviesīs lielākas vai mazākas pārmaiņas. Taču vairākums šo apņemšanos tā arī netiek novests līdz rezultātam, un, samelojuši citiem un paši sev, nākamajā gadā meklējam jaunu apņemšanos. Agrāk varējām aizbildināties, ka par apņemšanos regulāri aizmirstam vai trūkst motivācijas, tagad to var mainīt, pateicoties dažām noderīgām aplikācijām.

Livifi ****

Livifi ir glīta iOS aplikācija un tīmekļa serviss, kas radīts cilvēkiem, kuri vēlas nevis atteikties no kāda negatīva ieraduma, bet gan ieviest savā dzīvē pozitīvas pārmaiņas – veselīgāku miega režīmu, sākt veselīgāku diētu vai vienkārši ikdienā sev atgādināt, ka jāapstājas un jāpasmaržo rozes, lilijas vai narcises. Aplikācijā pieejamas trīs lielas mērķu grupas: ķermenim (apvienotas gan diētas, gan vingrinājumi, piemēram, skriešana no rītiem), prātam (atrodami mērķi vairāk smieties, pavadīt vairāk laika dabā un atturēties no tīmekļa lietošanas) un attiecību mērķi (biežāk tikties ar draugiem, vairāk smaidīt un dalīties jūtās un emocijās).

Pēc mērķu izvirzīšanas to izpilde jāatjauno manuāli, izmantojot tīmekļa servisu vai viedtālruņa aplikāciju, – atliek vien atzīmēties un norādīt, cik minūšu pavadīts skrienot vai cik stundu konkrētajā dienā esat pavadījis, atslēdzoties no virtuālās pasaules. Lai mērķu sasniegšana būtu vieglāka, aplikācija regulāri par tiem atgādinās gan uzmundrinājumu formā, gan ar zinātniskiem faktiem par to nozīmību.

Quitter *****

Ja arī uz jums neizdzēšamu iespaidu atstājusi decembra beigās par globālā tīmekļa hitu kļuvusī kampaņa Smēķējošie bērni, iespējams, par šī gada galveno apņemšanos izvirzīta tieši smēķēšanas atmešana. Šim nolūkam sarakstīts ne mazums grāmatu un stratēģiju, un nu pieejamas arī aplikācijas, kas ļauj gan sekot tam, cik ilgi esat noturējies bez ķeršanās pie cigarešu paciņas, gan tam, cik naudas, atmetot smēķēšanu, esat ietaupījis. Viena no šādām aplikācijām ir Quitter, kas ne vien palīdz turēt sev doto vārdu, bet arī uzmundrina, kad tas visvairāk nepieciešams, un iebiedē ar šausminošiem statistikas datiem brīžos, kad prātā nāk domas, ka viena jau par skādi nenāks.

Pēc aplikācijas uzstādīšanas jāaizpilda aptaujas anketa par smēķēšanas paradumiem – biežumu, to, cik drīz pēc pamošanās izsmēķējat pirmo cigareti, vai smēķējat tad, ja esat tik slims, ka grūti paelpot. Pēc šīm atbildēm tiek noteikts programmas termiņš un ieplānoti virtuālā ārsta un trenera motivējošie paziņojumi.

Streaks ***

Neatkarīgi no tā, kāda tieši ir šī gada apņemšanās, ir svarīgi sevi motivēt, un nav labāka motivatora kā jau paveiktais. Tieši paveiktā uzskaitīšanai, tiesa, šajā gadījumā – aizvadītā laika atzīmēšanai, radīta aplikācija Streaks. Streaks ir ērts un gaužām vienkāršs rīks, kurš ļauj iestatīt konkrētu laika posmu, kas jāpavada, piemēram, nesmēķējot vai neēdot neveselīgu pārtiku, lai būtu drošs, ka kaitīgie ieradumi tik drīz neatgriezīsies. Aplikācija lieti noderēs arī tad, ja jaunā gada apņemšanās ir sākt kādu garāku rakstu darbu, – atliek vien izlemt, cik dienās tas paveicams, katru dienu rakstot, piemēram, 1000 vārdu, un sākt to darīt. Dienas beigās aplikācijā pēc atgādinājuma saņemšanas jāatzīmē, vai izvirzītais mērķis sasniegts. Ja kādu dienu tas netiek paveikts, Streak sāk kopējā laika atskaiti no jauna. Kā lielisks motivators darbojas arī atainotais pašreizējo veiksmīgo dienu uzskaites lauks, kuram blakus redzams ilgākais izturētais laiks, tādējādi ļaujot ar katru mēģinājumu pārspēt iepriekšējo. Kopējais funkciju skaits ar to arī beidzas, padarot to par lielisku rīku specifiskiem mērķiem, bet ne izplatītu mērķu sasniegšanai. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja