Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +5 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Mājas kino dubultseansā izrādīs Antonioni un Vardas filmas par vasaras svelmi un kaislībām

Jūnija īsajās naktīs Kino Bize Klasikas kino vakaru tiešsaistes programmā piedāvā divas sešdesmito gadu Eiropas filmas par mīlestību un kaislībām vasarā: Anjēzes Vardas drāmu Laime (1965) un Mikelandželo Antonioni kinodarbu Nakts (1961).

Nebijušā salikumā dubultseanss ļaus palūkoties uz sakarībām starp leģendārajiem un atšķirīgajiem autoriem, kuru kinodarbus vieno neaizmirstama vizualitāte un jautājums: ko nozīmē mīlestība modernisma laikmetā?

Laime ir košās vasaras krāsās, saulespuķu laukos un priecīgā Mocarta mūzikā ietērpts emocionāli radikāls un traģisks stāsts par kādu laulātu sapņu pāri: skaisto un labsirdīgo Terēzi un viņas pievilcīgo vīru un bērnu tēvu Fransuā, kurš uzsāk šķietami nevainīgu romānu ar koķetu pasta darbinieci. Par filmu Varda savulaika saņēma Grand Prix apbalvojumu 15. Berlīnes kinofestivālā, un pusgadsimtu vēlāk tas joprojām ir skatītāju iemīļotākais režisores autordarbs.

Savukārt Antonioni dekadentā Nakts ekrānā pulcē zvaigžņotu aktieru trio: Marčello Mastrojani atveido prozaiķi Džovanni, Žanna Moro – viņa laulāto draudzeni Lidiju, savukārt Antonioni mūza Monika Viti spēlē rakstnieka nakts vilinājumu. Uz Milānas brutālisma arhitektūras fona mīlnieki spiesti konfrontēt savstarpējo atsvešinātību. Sakāpināta seksualitāte un eksistenciāla krīze veido dramatisko rāmi Antonioni neaizmirstamajam kinostāstam.

Kā ierasts, digitālo klasikas seansu papildinās tematiska diskusija. Šoreiz par 60. gadu Eiropas kino ainavu sarunāsies kino kritiķe Daniela Zacmane un programmas kuratores Ieva Augstkalna un Agnese Lipska.

Filmas oriģinālvalodā ar subtitriem latviešu valodā būs pieejamas Kino Bize Mājas kino no 11. līdz 20. jūnijam šeit

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Muzejs Rīgas Jūgendstila centrs svin 15 gadu jubileju

Aprīlī muzejs Rīgas Jūgendstila centrs svin piecpadsmit gadu jubileju. Tā darbības laikā izveidots plašs un daudzveidīgs krājums, pulcēts liels apmeklētāju skaits un veidotas neskaitāmas i...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja