Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Akustiskie koncerti kinoteātrī Kino bize sākas ar grupu Crow Mother

Kinoteātris Kino bize no 12. jūnija piedāvā pasākumu sēriju, kurā apvienojumā ar filmas seansu dzirdama dzīvās mūzikas performance.

Akustiskie koncerti, kuru muzikālos stāstus veidos kāda no pašmāju grupām vai dziesminiekiem, turpināsies ar smeldzīgi skaistās dokumentālās filmas Meklējot mūziķa likteni (Searching for Sugar Man, 2012) seansu.

Kā pirmā kinoteātra gaismās neierastā skanējumā būs dzirdama grupa Crow Mother, kas, spēlējot nostalģisku rokmūziku 80. gadu labākajās tradīcijās, paspējuši iekarot ne tikai vietējo klausītāju simpātijas, bet pulcējuši plašu cienītāju loku visapkārt pasaulei. Lai gan grupa pamatā savu muzikālo darbību balsta hārdroka tradīcijās, šim koncertam mūziķi būs sagatavojuši neierasti personisku repertuāru, kurā mīsies pašu autordarbi un atsauces uz pasaules rokmūzikas ģēnijiem.

Zviedru režisors Maliks Benžalū ne reizi vien pievērsies mūziķu liktens stāstiem, tomēr tieši 2012. gada kinodarbs Meklējot mūziķa likteni par Detroitas dziesminieku Siksto Rodrigesu ļāvis režisoram paviesoties gana prestižos pasaules kinofestivālos, līdzās citām godalgām turot rokās arī zeltaino Oskara statueti.

Stāsts par Siksto Rodrigesu ir tieši tik neticams, lai kļūtu par sižetu izcilai dokumentālai filmai. Kamēr vienā okeāna pusē Detroitas meksikāņa Rodrigesa vārds izplēn jaunu zvaigžņu birumā, viņa mūzika attopas Dienvidāfrikas aparteīdā un kļūst par rasu segregācijas protesta dziesmoto ieroci. Autoram nezinot, tiek izpārdots teju miljons ierakstu kopiju, un slava steidz pāraugt masveida eiforijā, tomēr jāpaiet četrām desmitgadēm līdz pati leģenda nokāptu no būvlaukuma statnēm un apjaustu savas daiļrades augļus.

Sērijas pasākumi risināsies katru trešdienas vakaru plkst. 21 kinoteātrī Kino bize līdz 10. jūlijam

Ieeja – Ls 3


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja