Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Kino muzejā un Splendid Palace izrādīs kino trofejas

No 23. aprīļa LKA Rīgas Kino muzejā un kinoteātrī Splendid Palace izrādīs vērienīgu ekspozīciju un filmu programmu Kino trofejas.

Kino trofejas būs atskats uz kino izrādīšanu un skatīšanos Latvijā laikā pēc Otrā pasaules kara. Projekts sastāvēs no divām daļām: Rīgas Kino muzejā būs iekārtota ekspozīcija par kinoteātru repertuāra politiku un skatītāju atmiņām par kinoapmeklēšanu, savukārt kino Splendid Palace nedēļas garumā izrādīs filmu programmu ar tām filmām, kuras bija kinoteātra repertuārā pagājušā gadsimta 40. un 50. gados.

Kino apmeklēšana pēckara Latvijā bija ļoti populārs brīvā laika pavadīšanas veids. Skatītājus uzrunāja Eiropas valstu autoru darbi, priecēja pirmās pēckara pašmāju filmas, padomju filmu lielajā īpatsvarā skatītāju prātus satrauca rietumvalstīs tapušas "trofeju filmas". Ar šādu nosaukumu tika klasificētas lentes, kuras tika atvestas kā trofejas, karam beidzoties, un nonāca padomju kino iznomas sistēmā. Lielākā daļa no tām bija vācu filmas, arī itāļu, austriešu, amerikāņu un citu ražojumi.

Splendid Palace filmu programmā tiks izrādītas aptuveni 15 filmas, kuras tur demonstrētas jau 40. un 50. gados. Tās tapušas bijušajās PSRS republikās, Vācijā, Francijā, Itālijā, Igaunijā, Latvijā un citur. Pirms filmām tiks demonstrēti Latvijā uzņemti kinožurnāli. Tā būs sava veida laika mašīna, kas aizvedīs atpakaļ pagātnē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Štruntu pētīšana

Pēdējā laikā esmu sapratis, ka nesātīga apaugšana ar mantām ir viena no tām retajām īpatnībām, kas mūs atšķir no pārējās kustoņu pasaules

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja