Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Latvijas radio un LTV godinās Imantu Ziedoni

Godinot un pavadot pēdējā gaitā dzejnieku Imantu Ziedoni, 6.martā Latvijas Radio programmās skanēs tiešraides no piemiņas dievkalpojuma un dzejnieka atstātais kultūras mantojums dzejā un mūzikā, vēsta radio pārstāve Ilze Zvaigzne.Plkst.12.30 Doma baznīcā sāksies atvadīšanās no izcilā dzejnieka, kuru translēs Latvijas Radio 1, bet plkst.

13 raidīsim arī piemiņas dievkalpojumu. Vēlāk programmā skanēs dziesmas ar Imanta Ziedoņa vārdiem, bet dienas noslēgumā plkst.22.15 Literārā vakara ietvaros atskaņosim paša dzejnieka 1976. gadā lasītās Epifānijas ar Raimonda Tigula muzikālo noformējumu.Latvijas Radio 3 – Klasika Imantu Ziedoni godinās,  plkst.11.05 atkārtoti atskaņojot daļu koncertprogrammas Atsaukšanās, kurā 2004.gadā satikās pianists Vestrads Šimkus un Imants Ziedonis, lasot savas dzejas rindas. Savukārt plkst.14.05 skanēs programma In memoriam. Imanta Ziedoņa dzeja latviešu komponistu mūzikā.Arī Latvijas Radio 2 dienas gaitā pieminēs dzejnieku, no plkst.10 līdz 12 raidot īpašu programmu ar stāstiem par viņa devumu Latvijai, dzejas lasījumiem un dziesmām, kurās skan Imanta Ziedoņa dzejas vārdi.Visas Latvijas Radio programmas var klausīties arī mājas lapā www.latvijasradio.lv, bet programmu atkārtojumus iespējams noklausīties arhīvā:

Arī LTV1 6.martā pārraidīs atvadīšanos no Imanta Ziedoņa un piedāvās dzejnieka piemiņai veltītu programmu, tiešraidē translējot atvadīšanos no dzejnieka Rīgas Domā, kā arī demonstrēs īpašus raidījumus – dzejnieces Liānas Langas sarunu ar izcilo kultūras personību raidījumā Melns uz balta (2003) un raidījuma „100g kultūras” speciālizlaidumu.

Atvadīšanos no Imanta Ziedoņa LTV1 pārraidīs no pulksten 10 līdz 14. Dievkalpojumu pulksten 13 vadīs mācītājs Juris Rubenis. Tiešraides laikā ar dzejnieka laikabiedriem un domubiedriem sarunāsies televīzijas žurnālisti Ilze Strenga un Andrejs Volmārs.

Pulksten 14 LTV1 piedāvās Imanta Ziedoņa epifānijas autora lasījumā Ieklausies, ar Tevi runā... (režisore Virdžīnija Lejiņa, mūzikas autors Raimonds Tiguls). Vakara programmā pulksten 18.30 būs iespēja redzēt raidījumu Melns uz balta - dzejnieces Liānas Langas un Imanta Ziedoņa sarunu. Savukārt pulksten 19 gaidāms raidījuma 100g kultūras speciālizlaidums, kas veltīts dzejnieka piemiņai.

Atgādinām, ka šovakar, 5.martā, pulksten 21.35 LTV1 skatāma Imanta Ziedoņa 80. jubilejai veltītā Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra koncertprogramma Atsaukšanās (2013) ar pianista Vestarda Šimkus, klavesīnistes Ainas Kalnciemas, flautistes Ditas Krenbergas un Jaunā Rīgas teātra aktiera Kaspara Znotiņa piedalīšanos. Pasākumu veidoja arī žurnāliste Ilze Strenga, režisors Armands Zvirbulis un scenārija autore filozofe Iveta Šimkus.



Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja