Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

LNT ar īpašu programmu pieminēs leģendāro kino operatoru Gvido Skulti

Pieminot talantīgo kino operatoru Gvido Skulti un apliecinot viņa nozīmīgumu, kanāls LNT 8. jūlijā plkst. 21.05 demonstrēs G. Skultes uzņemto filmu Kad bremzes netur, informēja televīzijas pārstāve Marta Zandersone.

G. Skultes meistarību un dzīves laikā paveiktos, ievērības cienīgos darbus skatītāji varēs ieraudzīt arī projekta Latvijas faili filmā Leģendārais Gvido Skulte 15. jūlijā plkst. 21.10. Uzreiz pēc tās plkst. 21.45 būs vērojama filma Ezera sonāte, pie kuras arī strādājis operators.

Leģendārais Gvido Skulte būs filma par operatoru, kura meistarība stāvējusi pāri laikiem, steigai un dažādām pārmaiņām. Viņa kamera un redzējums lika atdzīvoties stāstiem par mīlestību un naidu, prieku un bēdām, laicīgo un pārlaicīgo. Teju ikviens Latvijā ir dzīvojis līdzi kādam no filmu Ceplis, Cīrulīši, Ezera sonāte, Agrā rūsa, Kad bremzes netur, Dubultslazds, Valsis mūža garumā un viņa jaunāko filmu Rīgas sargi, Rūdolfa mantojums un Sapņu komanda 1935 varoņiem, tomēr reti kurš zina, ka tieši G. Skulte ir bijis visu šo filmu līdzautors.

Aizvadītajā otrdienā, 2. jūlijā, mūžībā aizgājis viens no talantīgākajiem un leģendārākajiem kino operatoriem Latvijas vēsturē Gvido Skulte. Rīgas kinostudijā G. Skulte sāka strādāt 1957. gadā un kopš tā laika strādājis pie vairāk nekā 40 mākslas filmām, arī dokumentālajām filmām, televīzijas raidījumiem, seriāliem. Skulte par savu darbu saņēmis dažādus apbalvojumus. Cieša sadarbība ar operātoru bija izveidojusies arī kanālam LNT.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja