Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +22 °C
Skaidrs
Piektdiena, 28. jūnijs
Kitija, Viesturs, Viestards

Survival Kit 15 šogad norisināsies Rīgas vecpilsētā un Pārdaugavā

Latvijas Laikmetīgās mākslas centrs (LLMC) izziņo ikgadējā starptautiskā festivāla Survival Kit norises vietas un dalībniekus. Pulcējot vairāk nekā 30 māksliniekus, Survival Kit 15 noritēs no 6. septembra līdz 6. oktobrim, festivāla 15. gadskārtā apdzīvojot Rīgas vecpilsētu un Pārdaugavu.

“Festivālam Survival Kit ir izdevies izdzīvot jau 15 gadus, kļūstot par vienu no pamanāmākajiem laikmetīgās mākslas notikumiem Baltijas reģionā. Šo gadu laikā festivāls ir kartējis Rīgas tukšās ēkas un iezīmējis pilsētas attīstības trajektoriju,” izceļ LLMC direktore Solvita Krese.

Survival Kit 15 noritēs trīs vietās, atsedzot festivāla notikumus caur dažādu ēku tipiem un to vēsturi – greznajā eklektiskās gotikas stila namā Vecrīgā, Amatu ielā 4, kultūrtelpā Smilga – pagājušā gadsimta modernisma paraugceltnē Āgenskalnā, kā arī mūsdienīgā dzīvojamajā ēkā Strazdu ielā, kas iekļaujas rajona vēsturiskajā koka apbūvē.

Survival Kit 15 mākslinieciskā vadība uzticēta somu kuratoram Jusi Koitelam (Jussi Koitela), kurš festivāla šīgada konceptu ietver vārdā Mērījumi, aicinot pētīt zināšanu rašanās dabu un to, kā daudzveidīgās zināšanas veido atšķirīgu realitāti pilsētas iedzīvotāju kopienās.

“Zināšanas par pilsētu veidojas ne tikai no personiskas izjūtas, bet arī no kopienu vienojošas pieredzes un vērtībām. Mēģinot izsekot dažādām kopsakarībām, tagadnes, pagātnes un nākotnes notikumu attīstības ceļiem, Mērījumu apmeklētāji tiks ievilkti alternatīvu vēsturu, patiesību un situatīvu zināšanu tīklojumā,” par festivāla ideju stāsta Jusi Koitela.

Mērot, pētot un aptverot zināšanu daudzveidību, vairāk nekā 30 Latvijas un ārvalstu mākslinieki savos darbos reaģēs uz zināšanu veidiem, kas ietekmē pilsētas iemītnieku dzīves, caurvijot pilsētas infrastruktūru, ēkas, dabu, kultūru, sociālo, politisko un vides sfēru.

Kā ik gadu festivālu papildinās arī plaša publiskā programma – diskusijas, performances, radošās darbnīcas, kā arī bērnu un jauniešu izglītības programma. 

Survival Kit 15 organizē Latvijas Laikmetīgās mākslas centrs un atbalsta Valsts Kultūrkapitāla fonds, Rīgas dome, Mondriāna fonds, Norvēģijas Laikmetīgās mākslas birojs, Dānijas Mākslas fonds, Novum Riga Charitable Foundation, Itālijas vēstniecība Rīgā un Somijas vēstniecība Rīgā. 


 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kas notiek

Būs nepatikšanas, taču zvaigznes iesaka tās neņemt tuvu pie sirds!

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja