Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs

Gētes institūtā izstāde par jūgendstilu Hamburgā un Rīgā

No 14. marta Gētes institūtā apskatāma mākslas un fotogrāfiju izstāde par jūgendstila arhitektūru divās Hanzas pilsētās – Hamburgā un Rīgā - Hamburga un Rīga: mākslinieku fantāzijas par jūgendstilu.

Hamburgas arhitektu un mākslinieku ģimene Romāns Feieršteins, Ļubova Simonenko un Anna Simonenko savos aktuālajos mākslas darbos piedāvā brīvas jūgendstila laikmeta interpretācijas. Gētes institūtā prezentētajā izstādē centrālā loma ir Romāna Feieršteina grafiskajiem cikliem. Šie darbi atklāj viņa unikālo māksliniecisko ideju – visu latīņu alfabēta burtu interpretāciju un attēlojumu arhitektonisku skiču formā, jūgendstila kultūrvēsturiskajā kontekstā. Jūgendstila arhitektūrai Hamburgā un Rīgā ir veltīti arī Ļubovas un Annas Simonenko kolāžu un fotogrāfiju cikli.

Lai papildinātu izstādē redzamo un vairāk pastāstītu par izsmalcināto gadsimtu mijas stilu, kura spilgtas liecības saglabājušās abās pilsētās, izstādes laikā tiks piedāvāta Rīgas Jūgendstila muzeja darbinieku sagatavota lekcija, kā arī diapozitīvu slīdraide Hanzas sejas: jūgendstils Hamburgā un Rīgā un digitāls katalogs pdf formātā Mākslas projekts par jūgendstilu.

Romāns Feieršteins, Ļubova Simonenko un Anna Simonenko veido radošu un pieredzējušu komandu. Visi trīs ir absolvējuši slaveno Maskavas Arhitektūras augstskolu un ilgus gadus darbojas Vācijas un Krievijas arhitektūras un mākslinieku savienībās, kopā realizējuši daudzus izstāžu projektus. Izstāde Gētes institūtā, Rīgā ir mākslinieku īstenotā starptautiskā mākslas vēstures izstāžu cikla turpinājums. Projekta ietvaros 2011. un 2012. gadā jau notikušas trīs izstādes Latvijā un Vācijā.

Izstādes ilgums: 14.03. – 13.05.2013.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja