Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 13. maijs
Ira, Iraīda, Irēna, Irina

Laikmetīgās mākslas centrā atklās Jirkas Fāla izstādi Fin des sciecles

9. februārī plkst. 18:30 Laikmetīgās mākslas centrā (LMC) atklās vācu mākslinieka Jirkas Fāla izstādi Fin des sciecles, bet 10. februārī plkst.18:30 notiks ar izstādi saistīts simpozijs, Kulturasdiena.lv LMC pārstāve Ieva Saulīte.Fin des siecles (Visu laiku beigas) izmanto 19. gs. beigās Rietumu kultūrā populāro terminu, kas apzīmē gan laikmetu griežus, kultūras kā tādas pagrimumu un izbeigšanos, gan arī jaunu sākumu.

Kultūras vai pat civilizācijas krīzes apziņa nav nogrimusi vēsturē, bet ar lielāku vai mazāku intensitāti, dažādu beigu un nāvju (vēstures, mākslas) formulējumiem aktualizējusies visa 20. gs., kā arī jaunā gadu tūkstoša sākumā. Darbu Fin des Siecles Fāls izstrādāja kopā ar reliģisku ikonu darinātāju Ingrīdu Puķīti.Atklāšanas dienā, 9. februārī plkst. 18:30 mākslinieks interesentus iepazīstinās ar savu radošo darbību un izstādi. Savukārt 10. februārī plkst. 18:30 tiks rīkots simpozijs, kurā kopā ar aicinātiem ekspertiem tiks diskutēti jautājumi par pēdējo gadu desmitu mākslā un mākslas teorētiskā kritikā dominējošu virzienu, kas balstās mākslas darba idejas, ne materiāla primaritātē, pašas mākslas pasaules notikumu citēšanā, kā arī dažāda veida kritikā (no pašas mākslas līdz sabiedrībai).

Simpozija laikā tiks pārdomāti un analizēti daži no valdošiem mūslaiku mākslas pasaules aspektiem: mākslas tirgus apkalpošana; mākslinieka un mākslas kritiķa, zinātnieka un kuratora sadarbība; kritika mākslā un tās teorētiskā analīzē; mākslas pasaules autonomijas iespējamība un aktualitāte.

Izstāde LMC būs skatāma līdz 9. martam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

FOTO: Dons atgriežas no Eirovīzijas

12. maija vakarā mājās no Zviedrijas atgriezies dziedātājs Dons un Latvijas Eirovīzijas delegācija. Latvijas pārstāvja Dona Eirovīzijas dziesmu konkursa finālā izpildītā dziesma “Hollow” ieguv...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja