Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Andris Poga: Ārzemju pieredzi izmantoju darbā Latvijā

Darbā ar ārzemju orķestriem gūtā pieredze bagātina interpretāciju, sacīja Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra (LNSO) mākslinieciskais vadītājs un galvenais diriģents Andris Poga, paužot prieku, ka daudz no šīs pieredzes iespējams pārnest uz LNSO, raksta aģentūra BNS.

"Grafiks man ir stipri piepildīts, bet man ir prieks par to, ka es daudz no šīs pieredzes varu pārnest arī LNSO, strādāt ar skaņdarbiem, kurus es esmu diriģējis ārzemēs, bet neesmu diriģējis šeit, Latvijā. To teiks jebkurš mākslinieks - ja tev ir iespējas atskaņot vienu skaņdarbu vairāk nekā vienu vai divas reizes, tas bagātina interpretāciju, un skaņdarbs izskan saturiski daudz dziļāk," atzina Poga.

Viņš pastāstīja, ka līgums ar Bostonas orķestri viņam beidzies šā gada augustā, ar orķestri notikušas sarunas par atgriešanos viesdiriģenta statusā, taču konkrētas vienošanās vēl nav. Pagājušās sezonas beigās beidzies arī līgums ar Orchestra de Paris, bet pie šā orķestra Poga atgriezīsies decembrī un ir plāni arī nākamajām sezonām. Poga atzina, ka viņam pašlaik ir diezgan daudz koncertu Francijā ar turienes orķestriem.

Gan šajā, gan nākamajā sezonā LNSO mākslinieciskajam vadītājam paredzēti arī koncerti ar Japānas orķestriem, ir plāni par koncertiem ar Ziemeļamerikas orķestriem, kā arī ar Maskavas orķestriem.

"Nu jau būs pagājuši četri gadi kopš manas uzvaras leģendārā diriģenta Jevgēņija Svetlanova starptautiskajā diriģentu konkursā. Ja tu diriģē krievu mūziku un esi uzvarējis konkursā, kas ir veltīts leģendāram krievu diriģentam, tad viens no taviem pienākumiem ir parādīt Krievijas orķestriem, kas tu tāds esi. Protams, no vienas puses, tas ir mulsinoši, ka cilvēks no ārpuses brauc uz Krieviju diriģēt krievu mūziku, bet es to esmu darījis arī iepriekš. Man ir arī uzaicinājums diriģēt tieši Svetlanova vārdā nosaukto Krievijas Valsts akadēmisko simfonisko orķestri," pastāstīja LNSO galvenais diriģents.

Poga LNSO mākslinieciskā vadītājā un galvenā diriģenta pienākumus sāka pildīt 2013.gada 1.novembrī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja