Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Cēsīs notiks Andrejam Žagaram veltīts koncerts

Sestdien, 10. oktobrī, plkst. 18 Andreja Žagara kultūras attīstības fonds sadarbībā ar Latvijas Nacionālo simfonisko orķestri un koncertzāli Cēsis rīko koncertu Antoņenko, Kinča, Švēde un LNSO. Draugi - Andrejam Žagaram, informēja koncerta rīkotāji.

Koncertā piedalīsies Latvijas opermūzikas zvaigznes - soprāns Liene Kinča, tenors Aleksandrs Antoņenko, mecosoprāns Zanda Švēde un jaunais, daudzsološais baritons Rinalds Kandalincevs, kā arī Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris temperamentīgā itāļu maestro Sesto Kvatrīni vadībā. Koncertā skanēs Riharda Vāgnera, Džuzepes Verdi, Pētera Čaikovska, Kamila Sensānsa un citu komponistu mūzika.

"Andreja Žagara fonda rīkotais koncerts jau atkal notiks Cēsīs, un mēs ceram, ka tā kļūs par skaistu tradīciju Andreja bērnības un jaunības pilsētā. Andreja Žagara dzīves saturs bija augstvērtīga, iedvesmojoša māksla un izglītoti, apgaroti cilvēki, tādēļ mēs uzskatām par savu pienākumu šīs vērtības vairot un daudzināt," norāda Andreja Žagara kultūras atbalsta un attīstības fonda pārstāvis Artūrs Maskats.

Koncertā piedalīsies starptautisku atzinību guvušie solisti – tenors Aleksandrs Antoņenko un soprāns Liene Kinča, kuru karjeras sākās un strauji attīstījās Latvijas Nacionālajā operā laikā, kad to vadīja Andrejs Žagars. Šobrīd dziedātāju sniegumu ir iespēja baudīt pasaules vadošajos opernamos. Būs iespēja dzirdēt arī divu jaunu opemākslinieku sniegumu. Mecosoprāns Zanda Švēde kopš 2018. gada ir Frankfurtes operas soliste, kas Latvijas Nacionālajā operā debitēja 2017. gadā ar titullomu Žorža Bizē operā Karmena, savukārt Rinalds Kandalincevs 2019. gadā tika nominēts Lielajai Mūzikas balvai par izcilu sniegumu gada garumā. Līdzās debijai uz Baltā nama skatuves operā Bohēma, dziedātājs piedalījies arī Italo Montemeci operā Burvestības un Rudžero Leonkavallo operā Pajaci, kā arī Imanta Kalniņa operas Spēlēju, dancoju iestudējumā. Dziedātājs pats īpaši atzīmē piedalīšanos Riharda Dubras operā Suitu sāga.

Par savas darbības moto Andrejs Žagars (1958–2019) vienmēr ir izvirzījis tiekšanos uz augstāko mērķu sasniegšanu un atbalstu izcilībām – tas raksturo gan viņa ilggadīgo darbu operas direktora amatā, kura laikā Latvijas Nacionālā opera nokļuva Eiropas un pasaules operteātru apritē, gan arī strādājot paša dibinātajā fondā, kam pateicoties, Latvijas publika varēja iepazīt tādu pasaules slavu ieguvušu mākslinieku kā Roberta Vilsona un Mihaila Barišņikova izrādes, un Andra Nelsona vadītā Leipcigas Gewandhaus orķestra koncertus.

Biļetes uz koncertu nopērkamas koncertzāles Cēsis kasē, Biļešu paradīzes tirdzniecības vietās un  www.bilesuparadize.lv. 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja