Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Digitalizēts Lenons piedalās labdarības akcijas reklāmā

Divdesmit astoņus gadus pēc nāves Džons Lenons piedalās labdarības akcijā, ziņo The Guardian. Digitāli radīts dziedātāja tēls parādīsies akcijā "Viens klēpjdators bērnam" (One Laptop per Child- OLPC). Šo akciju organizē organizācija, kas izplata izturīgus klēpjdatorus, paredzētus bērniem pasaules izzināšanai.

Lai arī auditorija jau pieradusi, ka televizoru ekrānos lēkā animētas pīles, termīti un hamurgeri, šī ir pirmā reize, kad digitāli tiek ģenerēts dziedātāja, agrākā "The Beatles" dalībnieka Džona Lenona tēls. "Iedomājies, ka katram bērnam, neatkarīgi no atrašanās vietas, būtu pieejamas visas pasaules zināšanas," Lenona tēls saka reklāmās, pārfrazējot viņa populārās dziesmas "Imagine" tekstu. "Viņiem būs iespēja mācīties, sapņot, sasniegt visu ko tie vēlas," turpina digitalizētais Lenons. "Es centos to sasniegt ar mūzikas palīdzību, taču tagad katrs to var paveikt savādāk".

Lenona atraitne Joko Ono arī devusi savu piekrišanu Lenona tēla izmantošanai šajā kampaņā. Plaši zināms, ka Ono ļoti uzmanīgi apsver katru piedāvājumu izmantot sava nelaiķa vīra tēlu, neatkarīgi, komerciāliem vai labdarības mērķiem.

Džons Lenons tika nošauts pie savas mājas Ņujorkā 1980.gada decembrī.

OLCP fonds, kas dibināts 2005.gadā, izstrādā XO klēpjdatorus. Nelielie, spilgti zaļie datori ir paredzēti bērniem pasaules izzināšanai, mācot vispārējas prasmes, kā arī iepazīstinot ar programmēšanu un internetu. Datori ir aprīkoti ar saules enerģijas paneļiem, bezvadu antenu un lielākoties ir ūdensdroši. Katra datora ražošanas izmaksas ir mazāk kā 200 ASV dolāru.



Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja