Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +8 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Ierakstu kompānija Naxos laiž klajā Vestarda Šimkus CD

 “Viss ir pavisam vienkārši - pirms dažām minūtēm klajā nāca mans jaunais CD albums! To izdod viena no pasaules izplatītākajām klasiskās mūzikas ierakstu kompānijām "NAXOS" un tas, ko šajā albumā esmu ieskaņojis, ir saulaina, smalka un pērļaini skaista spāņu baroka laikmeta mūzika,” no Barselonas pavēstīja latviešu pianists Vestards Šimkus.

Jaunajā CD viņš ierakstījis 12 skaņdarbus, kurus 18.gadsimtā komponējis kataloņu izcelsmes spāņu komponists Antonio Solers. Pianists priecājas, ka albums ieskaņots divās intensīvās darba nedēļās lieliskos studijas apstākļos Džironas pilsētas auditorijā, netālu no Barselonas “un, starp citu, šī ieraksta izcilā skaņu režisora uzvārds arī ir "Solers". Iespēja ieskaņot un izdot šo albumu bija viena no balvām, ko ieguvu par uzvaru Maria Canals starptautiskajā pianistu konkursā Barselonā 2009.gadā. Manuprāt, šis ir mans, līdz šim, kvalitatīvākais studijā veiktais ieraksts,” uzskata V. Šimkus.

Albums digitālā formātā šobrīd ir pieejams visos pasaules lielākajos interneta mūzikas ierakstu lejupielādes veikalos, bet kompaktdiska formātā gan tiks izdots tikai nākamgad. Tad pianists cer to ar koncertiem prezentēt arī Latvijā.

V. Šimkus sūta saviem klausītājiem sveicienus no Barselonas, kur atrodas tāpēc, ka šobrīd pilnā sparā rit viņa koncertu sērija pa Spāniju ar vairākiem Spānijas simfoniskajiem orķestriem. Programmā - Bēthovena 3. un 4. klavierkoncerts. Pēc koncertu organizētāju sacītā, klausītāju atsaucība līdz šim bijusi neparasti jūsmīga pat priekš karstasinīgajiem spāņiem.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja