Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

Latvijas dzelzceļa vēstures muzejā pulcēsies sitaminstrumentu virtuozi

Ceturtdien, 13. jūnijā, plkst. 20 Latvijas dzelzceļa vēstures muzejā notiks koncerts Sitaminstrumentu zvaigznes, kurā vienkopus varēs dzirdēt izcilākos Latvijas sitaminstrumentālistu virtuozus, pavēstīja Rīgas festivāla pārstāvis Mārtiņš Pučka.

Šis ir Latvijā vēl nebijis projekts – sitaminstrumentu meistari un mācekļi uz vienas skatuves visdažādākajās kombinācijās dinamiskiem ritmiem piesātinātā mūzikas programmā. Pēc starptautisku konkursu laureāta Guntara Freiberga ierosinājuma vienkop pulcējušies gan tādi meistari kā Edgars Saksons, Rihards Zaļupe un Elīna Endzele, gan sitaminstrumentālistu jaunās paaudzes pārstāvji Mikus Bāliņš un Elvijs Endelis, kurš nesen izcīnījis prestižo Yamaha stipendiju.

Viena no programmas naglām būs minimālisma granda Stīva Reiha Sekstets četriem sitējiem un diviem pianistiem ar raksturīgajiem skaņuviļņu uzplūdiem un atplūdiem. Pie klavierēm varēs redzēt jaunās paaudzes pārstāvjus Rihardu Plešanovu un Elīnu Bērtiņu. Būs arī mūzika, ko radījis viens no slavenākajiem XX gadsimta modernistiem, grieķu komponists arhitekts Jannis Ksenakis.

Kā raksta idejas autors Guntars Freibergs, Ksenaka opusi Rebounds B un Okho "prasa augstākā līmeņa instrumentu pārvaldīšanas prasmi". Varēs dzirdēt Morisa Ravela sveicienu saullēktam Alborada del Gracioso, ko divām marimbām pārlicis slavenais Safri Duo, būs sava amata lietpratēju Nebojšas Jovana Živkoviča un Ekharda Kopecka skaņdarbi.

Programmā iekļauts arī latviešu mūzikas paraugs – Riharda Zaļupes koncerts Landscape of Quetzalcoatl.

Vairāk informācijas www.rigasfestivals.lv


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skandāli un brīnumi

16. maijā, kad iznāks šis KDi numurs, 77. Kannu kinofestivāls jau būs atklāts un uz Festivāla pils Limjēru zāles skatuves jau būs kāpusi festivāla goda viešņa amerikāņu aktrise Merila Strīpa

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja