Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Latvijas Mūzikas akadēmijā atklāj jaunu kamerzāli

Piektdien, 20.janvārī Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas (JVLMA) telpās ar SIA Latvijas Mobilais Telefons (LMT) atbalstu JVLMA rektors profesors Artis Sīmanis un LMT prezidents Juris Binde svinīgi atklāja jaunizbūvēto kamerzāli Raiņa bulvārī 23.LMT kamerzāles pirmie viesi baudīja koncertpriekšnesumus Ditas Krenbergas, Inta Dāldera, Venta Zilberta, Riharda Plešanova un Iļjas Domņina izpildījumā, portālam _Kulturasdiena.

lv_ vēsta JVLMA Rektorāta palīdze Jurita Krūma.Pārņemot telpas no iepriekšējiem īrniekiem, JVLMA sadarbības projektā ar LMT veikusi jaunas kamerzāles izbūvi. Kamerzāles dizaina skiču projektu izstrādāja interjeriste Ieva Dripe, paredzot, ka jaunā koncertzāle spēs vienlaikus uzņemt 65 koncertu un meistarklašu viesus, savukārt ar Rīgas Tehniskās universitātes docenta un akustikas zinātņu maģistra Andra Zabrauska izstrādāto un īstenoto akustikas projektu kamerzālē ir nodrošināta teicama skaņas kvalitāte. Kamerzāles izbūvi atbilstoši interjera skiču projektam veica SIA _Pro Dev._Kā dāvanu JVLMA 92.dzimšanas dienā LMT dāvājis iespēju akadēmijas mūzikas instrumentu krājumu papildināt ar pasaulē atzītākā ražotāja Steinway & Sons B-211 modeļa flīģeli. Pēc kamerzāles atklāšanas jauniegūtais instruments būs aktīvas koncertdarbības epicentrā, bagātinot Latvijas koncertdzīvi, paplašinot jauno mūziķu koncertpieredzi un attīstot kamermuzicēšanas tradīcijas. Vienlaikus LMT kamerzāle piesaistīs ne tikai mūzikas jomas skolēnus un profesionāļus, bet arī vispārizglītojošo skolu jaunatni un viņu vecākus.Kā atzīst JVLMA rektors A.Sīmanis, mecenāta dāvātais instruments ir lielākais dāvinājums akadēmijas pastāvēšanas laikā, iegūstot vēsturisku nozīmi. Rektors izteica lielu pateicību LMT prezidentam J.Bindem par labo gribu un sniegto ieguldījumu akadēmijas un visas Latvijas mūzikas vides attīstībā.J.Binde norāda: „LMT 20 gadu pastāvēšanas laikā esam bijuši cieši līdzās mākslas pasaulei, sniedzot savu atbalstu izcilākajiem Latvijas māksliniekiem, projektiem un kultūras iestādēm. Atbalstīt kultūras mantojuma saglabāšanu un tālāku attīstīšanu ir mūsu pienākums. Vēlam, lai jaunā LMT kamerzāle un dāvātais Steinway & Sons flīģelis vēl vairāk nostiprina mūziķu profesionalitāti, palīdz spodrināt viņu talantu un liek Latvijas vārdam skanēt visā pasaulē!” Kamerzāles atklāšanā klātesošos ar uzrunu sveica kultūras ministre Žaneta Jaunzeme-Grende. Ministre uzsvēra, ka 20.janvāris kā Barikāžu atceres diena ir īpašs datums, lai līdz ar LMT kamerzāles atklāšanu tiktu arvien izcelta mūzika, kas gan tolaik, neatkarības atgūšanas ceļā, gan pašlaik ir latviešu lielākā bagātība, talants un potenciāls.Lai kamerzāles atklāšanas brīdī pilnībā ļautu ieskanēties dāvātajam flīģelim, noritēja koncerts, kurā ar nodomu tika aicināti dažādu paaudžu mūziķi. To vidū bija gan topošie, gan esošie un bijušie JVLMA studenti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Mūžībā devusies aktrise Baiba Indriksone

92 gadu vecumā mūžībā devusies teātra un kino aktrise Baiba Indriksone (22.02.1932–14.05.2024), liecina Latvijas Nacionālā teātra mājaslapā publicētā informācija.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja