Laika ziņas
Šodien
Migla
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Liepājas vasarā skanēs ikgadējais kameransambļu Galā koncerts

22. augustā Liepājā, festivālā Liepājas vasara skanēs ikgadējais kameransambļu Galā koncerts. Dažādu sastāvu kameransambļu izpildījumā būs klausāma stilistiski daudzveidīga mūzika, pastāstīja Liepājas Simfoniskā orķestra pārstāve Iveta Vēvere."Katru gadu šis ir bijis viens no pieprasītākajiem festivāla koncertiem," saka Liepājas Simfoniskā orķestra vadītājs Uldis Lipskis.

"Tūkstošgadīga armēņu lūgšana, latviešu motīvi, ebreju melodijas, indiešu rāgas, ungāru, spāņu un krievu meloss – būs reibinošs koncerta saturs, kur vēl dziļāk iepazīsim Liepājas Simfoniskā orķestra talantus viņu pašu izvēlētā mūzikā un sastāvos."Koncertā būs iespēja dzirdēt gan Liepājas Simfoniskā orķestra mūziķu grupas, gan pavisam jauniegūtus orķestra māksliniekus, gan arī Liepājas Simfoniskā orķestra mūziķu radošos partnerus no citām Latvijas pilsētām. Koncerta divās daļās skanēs dažādas stilistikas mūzika – gan klasika, gan modernisms, liels akcents ir likts uz dažādu tautu mūziku. Klausītāji dzirdēs Liepājas Simfoniskā orķestra čellu grupu, flautisti Anitu Barloti ar stīgu trio, arī metālpūšamo instrumentu ansambli Amber Sound Brass. Koncertā piedalīsies jaunā sitaminstrumentu grupas koncertmeistare Elīna Endzele ar savu trio Art-i-Shock (kopā ar čellisti Gunu Āboltiņu un pianisti Agnesi Egliņu). Spēlēs vijoļduets Pārsla Šķubure un Agrita Kukuka, pianistes Herta Hansena un Kristīne Grifina, čellists Ēriks Kiršfelds, klarnešu grupas līderis Mārcis Kūlis un vijolniece Linda Ločmane, kas šoreiz priecēs ar savu skaisto balsi.Neatņemama festivāla Liepājas vasara kamermūzikas koncertu sastāvdaļa ir publikas iemīļotais, harizmātiskais konferansjē – lieliskais fagotists Dzintars Jurgelaitis, kas kā vienmēr izsmeļoši pastāstīs gan par mūziku, gan par tās izpildītājiem un šoreiz arī pats muzicēs.

Festivāla Liepājas vasara Galā koncerts notiks 22. augustā plkst.19 Liepājā, Promenade Hotel Hika zālē. Kā vēstīts iepriekš, klasiskās mūzikas festivāls Liepājas vasara norisināsies līdz 30. augustam. Biļetes uz festivāla koncertiem var iegādāties Biļešu paradīzes kasēs. Plašāka informācija: www.lso.lv un www.liepajasvasara.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja