Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Notiks Norai Bumbierei veltīti koncerti

Pirms festivāla Dziesma manai paaudzei notiks Norai Bumbierei veltīti koncerti

Šo piektdien, 3.jūlijā, Cēsīs tiek atklāts gadskārtējais krietnās mūzikas festivāls Dziesma manai paaudzei. No iepriekšējo gadu pasākumiem to atšķirs viena nianse — tas sāksies ar ievērojamajai latviešu dziedātājai Norai Bumbierei veltītu piemiņas koncertu. Viena no koncerta dalībniecēm ir Daiga Petkēviča — dziedātāja, kuras balss tembrs ne reizi vien salīdzināts ar Noras Bumbieres balsi. "Koncertu rīkojam ar domu savākt naudu Noras Bumbieres piemineklim," viņa skaidro un piebilst — koncerta iniciatore ir dziedātājas māsa Māra Zustrupa, kura pirms vairākiem gadiem nodibinājusi Noras Bumbieres fondu. Līdz šim divus gadus Māra Zustrupa 13.martā, dziedātājas dzimšanas dienā, Jelgavas kultūras namā rīkojusi koncertu māsas piemiņai, un tas allaž bijis pārpildīts tā, ka visi gribētāji nemaz nav varējuši tikt iekšā. Tāpēc nolemts sarīkot kaut ko nedaudz plašāku. Visi apstākļi sakrituši veiksmīgi, un nu dziedātājas piemiņas koncertos — kopskaitā astoņos — piedalīsies gan Viktors Lapčenoks un Žoržs Siksna, gan Margarita Vilcāne, Ojārs Grīnbergs, Ira Krauja un Zigfrīds Muktupāvels. Protams, arī Daiga Petkēviča.

Viņa neslēpj, ka piedalīšanos šajā koncertā uztvērusi kā lielu godu, jo Noru Bumbieri allaž uzskatījusi par savu elku un viņas dzīve ar ievērojamo latviešu dziedātāju bijusi saistīta visnotaļ cieši — Daigas mamma savulaik strādājusi toreizējā Filharmonijā par programmas pieteicēju, tāpēc mazā Daiga Noru Bumbieri satikusi itin bieži. "Ja nekļūdos, pirmā dziesma no Noras repertuāra, kas man iepatikās, bija Papu, saki mammai pats. Vismaz tā stāstīja mana mamma. Šķiet, jau tolaik sāku visiem apgalvot, ka dziedāšu tāpat kā Noras tante..." dziedātāja smejas. Tiesa, lai gan abas bijušas pazīstamas, N.Bumbierei nekad nav izdevies apmeklēt pasākumus, kur Daiga dziedāja, taču viņa ir noklausījusies un novērtējusi D.Petkēvičas dziedāšanu pirms piedalīšanās vairākos konkursos. "Iespējams, tā ir sakritība: Dziesma manai paaudzei notiek piecpadsmit gadu, un Nora aizsaulē aizgāja pirms piecpadsmit gadiem," dziedātāja prāto. Bet Noras Bumbieres un Viktora Lapčenoka dziesmas Daigas Petkēvičas un viņas dzīvesdrauga Normunda Jakušonoka repertuārā ir jau gandrīz deviņus gadus. Līdz šim gan abi vairāk koncertējuši klubos un korporatīvajās ballēs, nu viņus un, protams, pārējos māksliniekus dzirdēs plašāka publika.

"Koncertu sāksim laikus — sešos vakarā," Daiga smaida un piebilst, ka šī koncerta daļa tiks orientēta uz vidējās un vecākās paaudzes skatītājiem. Repertuāra sadale starp koncerta dalībniekiem nekādas problēmas nav radījusi. Protams, priekšroka dziesmu izvēlē dota N.Bumbieres ilggadējam skatuves partnerim Viktoram Lapčenokam, taču arī pārējie nav palikuši bešā. Un Daiga Petkēviča šajos koncertos ļoti cer beidzot nodziedāt vienu no savām mīļākajām dziesmām — Ķiršu lietu.

Vienu dziesmu dziedāšot arī Noras Bumbieres māsa Māra, par kuras balsi D.Petkēviča teic — viņai skanot gluži tāpat kā savulaik Norai. "Māra ir ļoti vizuāli līdzīga Norai, un tad vēl tā balss... Tas ir mirklis, kad tirpas skrien pār kauliem! Es to bez saviļņojuma nevaru klausīties." Dziedātāja stāsta, ka šad tad koncertos viņa sajūtot Noras Bumbieres klātbūtni, un tie esot ļoti emocionāli mirkļi. "Man jau šķiet, ka šie koncerti arī būs tādi!" viņa ir pārliecināta.

Koncerts

Noras Bumbieres piemiņai.


3.VII plkst.18 Cēsīs, 4.VII plkst.18 — Alūksnē.

Biļetes cena — Ls 2.

Ziedojumu tālrunis — 90006582 (maksa par zvanu — Ls 1)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja