Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

precizēta - Dziesmas "What For?" autori Aishas uzstāšanos vērtē kā neveiksmīgu

Otrdienas, 25.maija vakarā “Telenor” arēnā Oslo noslēdzās Eirovīzijas starptautiskā dziesmu konkursa pirmais pusfināls, kurā piedalījās arī Latvijas pārstāve Aisha. Pēc skatītāju un žūrijas kopvērtējuma Aisha pusfināla labāko desmitniekā neiekļuva un finālam nekvalificējās.Portālam Diena.lv Latvijas Eirovīzijas vadītāja Iveta Lepeško atzina, ka pagaidām ir pāragri spriest, kādas kļūdas, iespējams, pieļautas.

“Es nevaru atbildēt pietiekami korekti, jo mums ir jāredz, kādi ir žūrijas rezultāti, kāds - skatītāju balsojums,” telefona sarunā teica I.Lepeško. Viņa arī norādīja, ka, “ja mēs neesam finālā, skaidrs, ka varēja būt kas labāks – tāpēc jāsēž, jāskatās, jārunā. Es negribu pārmest nevienai no dziedātājām, ka viņas nebūtu izdarījušas savu darbu par 100%.”Jautāta, vai, ņemot vērā, ka jau otro gadu Latvijas pārstāvis nekvalificējas Eirovīzijas finālam, nevajadzētu konceptuāli pārspriest nacionālās atlases gaitu, I.Lepeško atbildēja: “Domāju, ka ir pāragri izdarīt secinājums. Emocijām jānorimst. Arī jāsaprot, ka mēs varam darboties tikai sponsoru finansējuma robežās.”Portālam Diena.lv I.Lepeško arī atklāja, ka, viņasprāt, skaistu žestu izdarījuši Krievijas pārstāvji – Pjotra Naliča grupa. “Meitenēm pēc uzstāšanās viņi uzdāvināja baltas rozes. Un, kad paziņoja rezultātus, un viņi bija finālā, bet mēs ne, viņi negāja uz skatuves – tā vietā nāca ar mums runāties un mierināt meitenes,” pastāstīja I.Lepeško.Pēc neveiksmīgā starta pirmajā pusfinālā Latvijas delegācijai Eirovīzija šogad ir beigusies. “Mums sākušās brīvdienas,” tā I.Lepeško. Kā viņa pastāstīja portālam Diena.lv, šorīt norvēģu aviokompānija Latvijas, Igaunijas un Polijas Eirovīzijas delegācijas aizvedusi ekskursijā uz fjordiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

.

Elita Mīlgrāve, “Mikrofona ierakstu” valdes priekšsēdētāja

Ir sāpīgi runāt. Tā nebija labākā no Aishas uzstāšanās reizēm, laikam viņa vēl nav gatava tik lielai skaituvei. Scenogrāfiski mēs varējām darīt brīnumus, tomēr gatavošanās laiks Eirovīzijai bija par īsu. Latvijas šovu lielā mērā ierobežo nabadzība, jo valsts nesniedz atbalstu dalībai Eirovīzijā. No finālistiem spēcīga bija Beļģija ar dziesmu "Me And My Guitar". Arī Īslandei bija diezgan labs numurs, tomēr, manuprāt, nostrādāja izpildītājas atpazīstamais uzvārds Bjorka.

Guntars Račs, dziesmas “What For?” teksta autors  

Vakardienu vērtēju neveiksmīgi. Pie vainas tam ir apstākļu kopums. Iepriekš redzēju, ka Aisha spēja labāk, bet pusfinālu laikam ietekmēja uztraukums un pieredzes trūkums. Tā ir muļķīga spekulācija tagad domāt, kā būtu, ja būtu. Sabiedrības spiediens attiecībā uz bļodām bija diezgan konkrēts, kam mēs arī pakļāvāmies.

Jānis Lūsēns, dziesmas “What For?” mūzikas autors


Aishas dziesmu varu vērtēt kā vienkāršs skatītājs, «kura dziesma sagadīšanās pēc skan konkursā». Nav pamata priekšnesuma kvalitāti attaisnot ar uztraukumu un neierastiem apstākļiem – tie visiem Eirovīzijas dalībniekiem bija vienādi.

Kārlis Streips, Eirovīzijas komentētājs

Žēl, ka Aisha netika finālā. No tālākiem komentāriem atturēšos.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja